Amerikaanse boslijster

Kenmerken

Een volwassen Amerikaanse boslijster wordt ca. 18 tot 21,5cm groot. De kruin, nek en bovenrug zijn kaneelbruin, terwijl de achtervleugels en staart iets doffer bruin zijn. De borst en buik zijn wit met grote donkerbruine vlekken op de borst, zijkanten en flanken. Hij heeft witte oogringen en roze poten.

Biotoop

De Amerikaanse boslijster geeft de voorkeur aan loof- en gemengde bossen voor het broeden.

Voorkomen

Deze lijsterachtige is wijd verspreid over Noord-Amerika, overwinterend in Midden-Amerika en zuid-Mexico. Hij migreert voor de winter naar het zuiden van Mexico tot panama in Midden-Amerika, meestal in de laaglanden langs de Atlantische en Pacifische kust. Hij arriveert over het algemeen aan de Amerikaanse Golfkust in de eerste week van april. De herfstmigratie begint meestal half augustus en gaat door tot half september. De migratie vindt 's nachts plaats.

Voedsel

De Amerikaanse boslijster is een alleseter en voedt zich bij voorkeur met ongewervelde gronddieren en larven, maar zal ook vruchten eten. In de zomer voedt het zich continu met insecten om aan de dagelijkse behoeften te voldoen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Turdidae
Geslacht: Hylocichla
Soort: Hylocichla mustelina

Onderwerpen #Ağaç ardıç kuşu #Amerikaanse Boslijster #Amerikinis miškinis strazdas #drozd lesní #Drozdek rudy #Erdei fülemülerigó #Fläckskogstrast #Flekkskogtrost #Gozdni cikovtnik #Grive des bois #Griveta boscana #Guatemala 2019 #Hylocichla #Lāsainais strazds #Passeriformes #Plettet Skovdrossel #täpikrästas #täplärastas #Tordo dei boschi #Tordo dos bosques #Tordo-dos-bosques #Trjáþröstur #Turdidae #Walddrossel #Wood Thrush #Zorzalito Maculado #Американский лесной дрозд #モリツグミ