Zwarte waterspreeuw

Kenmerken

De Zwarte Waterspreeuw is een volledig donkerbruine vogel van ca. 22cm groot. Hij heeft veel aliassen als Pallas's waterspreeuw of de Aziatische waterspreeuw. De poten en snavel zijn zwart.

Biotoop

Deze soort, die niet vaak gezien wordt leeft op en nabij bergstromen waar ze op laag water vissen naar voedsel.

Voorkomen

De Zwarte waterspreeuw is te vinden in de bergen van Zuid- en Centraal-Azië, an oostelijk Siberië tot centraal China, oostelijk tot Sachalin, de Koerilen, Japan en Taiwan, zuidelijk tot zuidelijk China en noordelijk Indochina.

Voedsel

Deze soort foerageert door in stromen te duiken om grotere organismen te vangen, of in ondieper delen van beken te waden en kleinere organismen van de bodem te plukken. De volwassenen duiken van december tot en met april naar voedsel, dat is wanneer er meer grotere organismen zijn. In deze maanden is het ook het broedseizoen waardoor veel voedsel nodig is. Ze foerageren de rest van het jaar door te waden en te plukken van de bodem van de stroom.

Wetenschappelijk

Zwarte waterspreeuw,Brown dipper,Cinclus pallasii
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Cinclidae
Geslacht: Cinclus
Soort: Cinclus pallasii

Ondersoorten

C.p. tenuirostris: van noordelijk Afghanistan en de bergen van centraal Azië tot de centrale Himalaya.
C.p. dorjei: van de oostelijke Himalaya tot Myanmar en noordwestelijk Thailand.
C.p. pallasii: van oostelijk Siberië tot centraal China, oostelijk tot Sachalin, de Koerilen, Japan en Taiwan, zuidelijk tot zuidelijk China en noordelijk Indochina.

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #aasiankoskikara #Asiatisk Vandstær #Aziatische Waterspreeuw #Āzijas ūdensstrazds #Brown Dipper #Brun strömstare #Brunfossekall #Cincle de Pallas #Hegyi vízirigó #Japan #Melro-d'água-castanho #Merla d'aigua bruna #Merlo acquaiolo bruno #Mirlo Acuático Castaño #Pallaswasseramsel #Pluszcz ciemny #Rudasis vandeninis strazdas #skorec asijský #tõmmu-vesipapp #Zwarte Waterspreeuw #Бурая оляпка #นกมุดน้ำ #カワガラス #褐河乌