Pelagische aalscholver

Kenmerken

De Pelagische Aalscholver is een redelijk kleine aalscholver welke ca. 25 tot 35cm groot wordt en een spanwijdte van ca. 1 meter. Wanneer de vogels niet broeden hebben ze een volledig zwart verenkleed met een metalen glans in het zonlicht. In het broedkleed verschijnen er twee korte kuiven op de kop en in de nek. Daarnaast krijgen witte dijen. Ze hebben een zwarte snavel en zwarte poten met tussen de tenen zwemvliezen.

Biotoop

Het is kust vogel welke op zee foerageert. Ze broedden in kleine groepjes op rotsachtige kustgebieden op kliffen.

Voorkomen

Hij leeft aan de kusten van de noordelijke Stille oceaan. Zijn verspreiding loopt in Noord Amerika van Alaska tot aan Baja California in Mexico. Daarnaast leeft hij op de eilanden in de Bering straat en op het Russiche Chukchi schiereiland tot in Kamchatka en Kyushu in Japan. De meeste noordelijke vogels migreren naar het zuiden tot aan Korea en China.

Voedsel

Ze foerageren op voornamelijk op vis.

Wetenschappelijk

Pelagische aalscholver,Pelagic cormorant,Phalacrocorax pelagicus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Phalacrocorax
Soort: Phalacrocorax pelagicus

Ondersoorten

P.p. pelagicus: de noordelijke Pacifische eilanden en kusten.
P.p. resplendens: de Pacifische kust van Canada tot Mexico.

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Alaszkai kárókatona #Beringa ūdenis #Beringskarv #Biguá-pelágico #Corb marí pelàgic #Cormorán Pelágico #Cormoran pélagique #Cormorano pelagico #Japan #Japan 2018 #Kormoran krasnolicy #kormorán mořský #Meerscharbe #Pelagic Cormorant #Pelaginis kormoranas #Pelagische Aalscholver #Pelagisk skarv #Stillehavsskarv #ulappamerimetso #ulgukormoran #Берингов баклан #ヒメウ #海鸬鹚