Dwergalk

Kenmerken

De Kleine alk wordt ca. 15cm groot. Het is een kleine alksoort welke een bruin tot zwart verenkleed op de rug heeft en een lichte deels gevlekte borst welke soms tot volledig zwart doorgekleurd kan zijn. De snavel is oranje met zwarte en blauwgrijze banderingen. Ze hebben witte ogen en een lichte streep tussen het oog en de oorzone.

Biotoop

De Kleine alk is een koloniebroeder op de eilanden zoals beschreven en foerageert op zee.

Voorkomen

Ze broeden op de eilanden van Alaska en Siberië, en zijn met een populatie van ongeveer negen miljoen vogels een van de meest voorkomende zeevogels ter wereld.

Voedsel

Deze soort leeft voornamelijk van plankton.

Wetenschappelijk

Dwergalk,Least auklet,Aethia pusilla
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Alcidae
Geslacht: Aethia
Soort: Aethia pusilla

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Alchetta minuta #alkounek nejmenší #Dvärgalka #Dwergalk #Flekkdvergalke #Gavotí menut #Japan #kääbusörd #Least Auklet #Lille Dværgalk #Mažoji alkelė #Mérgulo Mínimo #Mérgulo-anão #Nurniczek malutki #pikkukiislanen #Punduralks #Starique minuscule #Törpealka #Zwergalk #Конюга-крошка #コウミスズメ #小海雀