Dikbekkraai

Kenmerken

De Dikbekraai wordt ca. 46 tot 59cm groot. Hij heeft een zwartgrijs verenkleed met in de zon een olie achtige reflectie. De poten en zware snavel zijn zwart. De snavel is voor een kraai groot, en geeft de indruk van een Raaf weer.

Biotoop

De Dikbekkraai is vogel van weinig wensen en past zich kennelijk overal aan. Hij koloniseert nieuwe gebieden daar waar voedsel te vinden is. Hij lijkt voorkeur te hebben voor open gebieden waar hij moet concureren met de Raaf. Bosgebieden, parken en tuinen zijn ook gebieden waar hij veel voorkomt

Voorkomen

Deze soort leeft in Azië en is wijdverspreid over het gebied. Hij leeft van nooroost Azië tot in Afghanistan en oost Iran tot in de Kleine Sundea eilanden en Cambodja.

Voedsel

De Dikbekkraai leeft van alles wat eetbaar voor ze is. Ze foerageren op de grond en in de struiken en bomen naar voedsel of prooi. Zelfs het afval van de mens is niet veilig voor ze en wordt onderzocht op voedsel.

Wetenschappelijk

Dikbekkraai,Large-billed crow,Corvus macrorhynchos
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Corvidae
Geslacht: Corvus
Soort: Corvus macrorhynchos

Ondersoorten

C.m. japonensis: centraal en zuidelijk Sachalin, de Koerilen en Japan.
C.m. connectens: de Riukiu-eilanden (zuidwestelijk van Japan).
C.m. osai: de zuidelijke Riukiu-eilanden (zuidwestelijk van Japan).
C.m. mandshuricus: oostelijk en zuidoostelijk Siberië, noordelijke Sachalin, Korea en noordoostelijk China.
C.m. colonorum: centraal en zuidelijk China, Taiwan, Hainan (zuidoostelijk China) en noordelijk Indochina.
C.m. tibetosinensis: van Tibet en de oostelijke Himalaya tot noordelijk Myanmar en zuidelijk China.
C.m. intermedius: Afghanistan en Pakistan door de centrale Himalaya.
C.m. macrorhynchos: centraal en zuidelijk Maleisië en de Soenda-eilanden.
C.m. philippinus: de Filipijnen.

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Corb becgròs asiàtic #Corbeau à gros bec #Corvo beccogrosso #Corvo-de-bico-grossudo #Cuervo de la Selva #Didžiasnapė varna #Dikbekkraai #Dižknābja vārna #Dschungelkrähe #Dzsungelvarjú #Iri gagalı karga #Japan #Japan 2018 #Large-billed Crow #paksunokkavaris #Stornäbbad kråka #Stornæbbet Krage #suurnokk-vares #Tykknebbkråke #vrána hrubozobá #Wrona wielkodzioba #Большеклювая ворона #غراب طويل المنقار غراب الغاب #کلاغ جنگلی نوک‌بزرگ #อีกา #ハシブトガラス #大嘴乌鸦