Chinese kraanvogel

Kenmerken

Volwassen Chinese kraanvogels zijn vernoemd naar het stukje rode blote washuid op de kruin, die tijdens het paarseizoen knalrood wordt. Over het algemeen zijn ze sneeuwwit van kleur met zwart op de flanken van de vleugels. De staartveren zijn wit. De mannetjes zijn zwart op de wangen, keel en nek, terwijl de vrouwtjes op deze plekken parelachtig grijs zijn. De snavel is olijfgroen, de poten zijn leisteen tot grijszwart en de iris is donkerbruin.

Biotoop

Deze soort leeft en broedt in wetlands en in de omgeving van rivieren. Tijdens het overwinteren zijn ze vaak te vinden op rijstvelden, agrarisch gebied en wadgebied.

Voorkomen

De Chinese kraanvogel broedt in het Siberisch Oostelijk Rusland, noordoost China en soms in het noorden van Mongolië. In de herfst migreren ze in groepen naar Korea en oost-centraal China om te overwinteren. In het oostelijk deel van het Japanse eiland Hokkaido leeft ook een populatie vogels welke niet migreert.

Voedsel

De Chinese kraanvogel heeft een uitgebreid dieet en is omnivoor. Ze eten waterplanten, rietknoppen, boekweit, karper, amfibieen, enzv.

Wetenschappelijk

Chinese kraanvogel,Japanse kraanvogel,Mantsjoerijse kraanvogel,Grus japonensis,Red-crowned crane,Grus japonensis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Gruiformes
Familie: Gruidae
Geslacht: Grus
Soort: Grus japonensis

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Chinese Kraanvogel #Grou-de-coroa-vermelha #Gru della Manciuria #Grua del Japó #Grue du Japon #Grulla Manchú #Japan #Japan 2018 #Japānas dzērve #Japansk trana #Japansk Trane #Japantrane #Japoninė gervė #jeřáb mandžuský #Mandschurenkranich #Mandzsu daru #mantsuriankurki #õnnekurg #Red-crowned Crane #Żuraw mandżurski #Японский журавль #タンチョウ #丹顶鹤