Bruine Lijster

Kenmerken

De Bruine lijster is een middelgrote maar gedrongen lijster welke ca. 21 tot 24cm groot wordt. Hij lijkt op de Koperwiek, want dee ondervleugels zijn roodachtig bruin en ze hebben een bleke wenkbrauwstreep. De Bruine lijster heeft een donkerbruine rug en staart. Een groot deel van het gezicht, de borst en de flank zijn zwart en de buik en onderstaart zijn wit. Het vrouwtje lijkt redelijk op het mannetje maar zijn iets valer.

Biotoop

Deze soort broedt in open bosgebieden op vlakke maar ook bergachtige en toendraachtige randhabitats.

Voorkomen

Hij broedt in midden Siberië oostwaarts tot aan de toendra grens. Deze soort is sterk migrerend en overwintert van zuid naar zuidoost Azië, voornamelijk in China en de buurlanden. Het is een zeldzame zwerver in West-Europa.

Voedsel

De Bruine lijster is een omnivoor en eet een breed scala aan insecten, vooral muggen, regenwormen en bessen.

Wetenschappelijk

Bruine Lijster,Dusky thrush,Turdus eunomus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Superfamilie: Muscicapoidea
Familie: Turdidae
Geslacht: Turdus
Soort: Turdus eunomus

NextGEN Gallery

Bewerken
Verwijderen

Onderwerpen #Bruine Lijster #Brundrossel #Bruntrast #Brúnþröstur #Cesena fosca #Drozd rdzawoskrzydły #Dusky Thrush #Grive à ailes rousses #Japan #Rdečeperuti dorzg #Rostflügeldrossel #Rőtszárnyú rigó #Rudspārnu strazds #ruostesiipirastas #rusktiib-rästas #Svartflekktrost #Taigalyster #Tord d'ales rosses #Tordo de Naumann #Zorzal Eunomo #Бурый дрозд #קכלי חום-כנף #นกเดินดงอกลายดำ #ツグミ #斑鸫