Struikgaai

Kenmerken

De Floridastruikgaai wordt ca. 23 tot 28cm groot, en heeft een spanwijdte van 33 tot 36cm. Hij heeft een sterke zwarte snavel, blauwe kop en nek, geen kuif, een witachtig voorhoofd, een blauwe bef, blauwe vleugels, grijsachtige onderzijde, grijze rug, lange blauwe staart en zwarte poten. De vogels die wij vonden waren niet schuw.

Biotoop

De Floridastruikgaai wordt alleen gevonden in een bepaalde soort biotoop van Florida, een ecosysteem dat alleen in centraal Florida bestaat en wordt gekenmerkt door voedselarme grond, met af en toe droogte en frequente bosbranden. Dit leefgebied is gastheer voor een klein assortiment aan zeer specifieke planten, waaronder Zanddennen, Zandeik, Mirteeik, Chapman's oak, Florida Rosemarijn en verschillende andere winterharde planten zoals Oostelijke stekelige peer.

Voorkomen

Deze soort komt alleen voor in Florida. Hier wordt deze soort goed beschermd aangezien hij met uitsterven wordt bedreigd.

Voedsel

Het zijn alleseters en eten een grote verscheidenheid aan voedsel zoals eikels, zaden, pinda's, insecten, boomkikkers, schildpadden, slangen, hagedissen en jonge muizen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Corvidae
Geslacht: Aphelocoma
Soort: Aphelocoma coerulescens

Onderwerpen #Aphelocoma #Chara Floridana #Corvidae #Florida 2017 #Florida Jay #Florida Scrub Jay #florida sininäär #Floridahäher #Floridai bozótszajkó #Floridakratskade #floridanpensasnärhi #Floridas sīlis #Floridaskrika #Floridaskrike #Floridastruikgaai #Floridinis krūmyninis kėkštas #Gaig de bardissa de Florida #Gaio-dos-matos-da-flórida #Geai à gorge blanche #Ghiandaia della Florida #Modrowronka zaroślowa #Passeriformes #sojka křovinná #Голубая кустарниковая сойка #フロリダカケス #丛鸦