Spotlijster

Kenmerken

Spotlijsters worden ca. 20 tot 28cm groot, de spanwijdte kan variëren van 31 tot 38cm. De Spotlijster is een middelgrote vogel die lange poten en een lange staart heeft. Mannen en poppen lijken op elkaar. De bovenste delen zijn grijs gekleurd, terwijl de onderzijde een witte of witachtig grijze kleur heeft. Hij heeft parallelle zij-strepen op de helft van de vleugels die verbonden zijn aan elkaar door middel van een witte vlek op de buitenste slagpennen, waardoor het een opvallende verschijning heeft tijdens de vlucht. De zwarte centrale staartpennen en typische witte laterale stroken zijn ook tijdens de vlucht te zien. De iris is meestal een licht groengeel of geel. De snavel is zwart met bruinzwart gekleurd aan de basis.

Biotoop

De Spotlijster wordt vaak aangetroffen in open gebieden en bosranden nabij grasland.

Voorkomen

Hij broedt in het zuidoosten van Canada, de Verenigde Staten, het noorden van Mexico, de Bahama's, de Kaaimaneilanden en de Grote Antillen.

Voedsel

De Spotlijster is een omnivoor, hij eet zowel insecten als fruit.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Mimidae
Geslacht: Mimus
Soort: Mimus polyglottos

Ondersoorten


Ondersoorten

M.p. polyglottos: van zuidelijk Canada via de Verenigde Staten tot zuidelijk Mexico.
M.p. orpheus: van de Bahama's tot de Grote Antillen, de Kaaimaneilanden en de Maagdeneilanden.


Onderwerpen #Amerikaanske Spotter #Amerikinis mėgdžiotojas #drozdec mnohohlasý #Dziedātājžagaste #Énekes gezerigó #Florida 2017 #Hermifugl #Mim políglota #Mimidae #Mimo poliglotto #Mimus #Moqueur polyglotte #Nordlig härmtrast #Nordlig Spottedrossel #Northern Mockingbird #Passeriformes #przedrzeźniacz północny #Sangspottefugl #Severni oponašalec #Sinsonte Norteño #Spotlijster #Spottdrossel #taidur-pilalind #taiturimatkija #Tejo-da-praia #Североамериканский певчий пересмешник #マネシツグミ #小嘲鸫