Palmzanger

Kenmerken

De Palmzanger is een kleine zangvogel welke ca. 14cm groot wordt en een spanwijdte heeft van 20cm. Het is een lichtbruingele vogel met lichte bestreping op de borst en flanken. Hij heeft een voornamelijk lichtgeel voorkomen. In het broedseizoen heeft hij bruinrode pet, donkere oogstreep en witte wangstreep. Hij heeft en donkere korte snavel en de poten zijn zwart.

Biotoop

Palmzangers broeden in open naaldbossen. Buiten het broedseizoen foerageren ze in open landschappen, struiken en bosjes.

Voorkomen

Palmzangers broeden ten oosten van de Continental Divide, dwars door Canada en de noordoostelijke Verenigde Staten. Deze vogels migreren naar de zuidoostelijke Verenigde Staten, het schiereiland Yucatán, de eilanden van de Caraïben en het oosten van Nicaragua, in het zuiden naar Panama.

Voedsel

Het zijn insecteneters maar eten ook zaad.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Parulidae
Geslacht: Setophaga
Soort: Setophaga palmarum

Ondersoorten

S.p. palmarum: centraal en het zuidelijke deel van Centraal-Canada.
S.p. hypochrysea: zuidoostelijk Canada en de noordoostelijke Verenigde Staten.

 
 

 

 

Onderwerpen #Barjanski gozdičar #Billegető lombjáró #Bosquerola de les palmeres #Brunhättad skogssångare #Dendroica delle palme #Florida 2017 #lasówka kasztanowogłowa #lesňáček bažinný #Mariquita-de-barrete-castanho #Mossanger #Myrparula #Palm Warbler #Pálmaskríkja #Palmenwaldsänger #Palminis krūminukas #Palmu ķauķis #Palmzanger #Parulidae #Paruline à couronne rousse #Passeriformes #rabasäälik #Reinita Palmera #ruskokruunukerttuli #Setophaga #Пальмовый лесной певун #ヤシアメリカムシクイ #棕榈林莺