Noord-Amerikaanse helmspecht

Kenmerken

De Noord-Amerikaanse Helmspecht wordt 40 tot 49cm groot, en hebben een spanwijdte van ca. 66 tot 75cm. Ze zijn voornamelijk zwart met een rode kuif en hebben een witte lijn langs de flanken van de keel. Tijdens de vlucht is er wit op de vleugels te zien. De vlucht van deze vogels is sterk en direct, maar golft op de manier die kenmerkend is voor spechten. Volwassen mannen hebben een rode lijn van de snavel naar de keel, bij volwassen poppen zijn deze zwart.

Biotoop

Het broedbiotoop van de Helmspecht bestaat uit volgroeide bossen en zwaar beboste parken. Ze geven specifiek de voorkeur aan biotopen met grote, volwassen hardhouten bomen, die vaak worden aangetroffen in grote stukken bos. Ze leven echter ook in kleinere bospartijen zolang ze een strook van hoge bomen hebben.

Voorkomen

De Noord-Amerikaanse Helmspecht leeft in bebost gebied in Canada, de oostelijke Verenigde Staten en delen van de Pacifische kust.

Voedsel

Deze vogels eten vooral insecten, vooral timmermieren en houtkeverlarven. Ze eten ook fruit, noten en bessen, waaronder bessen van Gifsumak. Helmspechten hakken vaak grote rechthoekige gaten in bomen terwijl ze insecten zoeken, vooral mierenkolonies zijn vaak de klos.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Picidae
Onderfamilie: Picinae
Geslacht: Dryocopus
Soort: Dryocopus pileatus

Ondersoorten

D.p. abieticola: zuidelijk Canada, zuidelijk door de westelijke, noordelijk-centrale en noordoostelijke Verenigde Staten.
D.p. pileatus: de zuidoostelijke Verenigde Staten.

Onderwerpen #ameerika musträhn #amerikanpalokärki #Amerikansk Sortspætte #Amerikansk spillkråka #Baltzoda dzilna #datel chocholatý #dryocopus #Dzięcioł smugoszyi #Florida 2017 #Grand Pic #Helmspecht #Hvitbrynsvartspett #Kontyos feketeharkály #Kuoduotoji meleta #Noord-Amerikaanse Helmspecht #Noord-Amerikaanse Zwarte Specht #Pica-pau-grande #Picamaderos Norteamericano #Picchio pileato #picidae #Piciformes #picinae #Picot negre nord-americà #Pileated Woodpecker #Хохлатая желна #エボシクマゲラ #北美黑啄木鸟