Moerasgors

Kenmerken

De Moerasgorzen hebben een uitgestrekte roestigkleurige bef en zwarte bovendelen met een ongestreepte grijze borst, lichte buik en een witte keel. De vleugels zijn opvallend roestkleurig. De meeste mannetjes roestkleurige pet in broedkleed. De kop is grijs en ze hebben een donkere oogstreep. Ze hebben een korte snavel en vrij lange poten.

Biotoop

Hun broedbiotoop is moerasgebied, inclusief brakke moerassen. Het omvangrijke nest is bevestigd aan moerasvegetatie, vaak net boven de grond of het oppervlak van het water, met bladeren of gras over de bovenzijde.

Voorkomen

De Moerasgors komt voor in oostelijk Noord-Amerika en centraal Canada. Na het broedseizoen migreren ze zuidwaarts.

Voedsel

Hun dieet bestaat hoofdzakelijk uit fruit en zaden, terwijl tijdens het broedseizoen hun dieet voornamelijk uit geleedpotigen bestaat.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Emberizidae
Geslacht: Melospiza
Soort: Melospiza georgiana

Ondersoorten

M.g. ericrypta: zuidelijk Canada en de noordelijk-centrale Verenigde Staten.
M.g. georgiana: zuidoostelijk Canada, noordoostelijke en de oostelijk-centrale Verenigde Staten.

Onderwerpen #Bruant des marais #Ceru zvirbulis #Chingolo Pantanero #emberizidae #Fenjatittilingur #Florida 2017 #kaislasirkku #Melospiza #Mocsári sármány #Močvirski vrabonad #Moerasgors #Pasówka bagienna #Passeriformes #Passero di palude #Pelkinė žvirbliastartė #Sit d'aiguamoll #soosidrik #strnadec mokřadní #Sumpfammer #Sumpspurv #Swamp Sparrow #Tico-tico-dos-pântanos #Träsksparv #Болотная зонотрихия #ヌマウタスズメ #沼泽带鹀