klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Katvogel is een middelgrote zangvogel welke volledig grijs is. Hij heeft een zwarte pet en een bruine onderstaart. Hij maakt het geluid van een kat, vandaar de naam. Ze variëren in lengte van 20 tot 24cm en hebben een spanwijdte van 22 tot 30cm.

Biotoop:

De Katvogel broedt in half open landschappen met dichte ondergroei in cultuurgebieden. Hij is ook vaak te vinden in stadsparken, met name in de winter worden ze hier veel aangetroffen.

Voorkomen:

De Katvogel is een broedvogel in de meeste gematigde staten van Noord-Amerika ten oosten van de Rocky Mountains. In de winter migreren ze naar het zuidoosten van de Verenigde Staten, Mexico, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Voedsel:

Ze foerageren op geleedpotigen en bessen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Mimidae
Geslacht: Dumetella
Soort: Dumetella carolinensis

 

Onderwerpen #drozdec černohlavý #Dumetella #Florida 2017 #Grå kattfågel #Grey Catbird #Gri kedi kuşu #Kaķu putns #kass-pilalind #Katinė pamėgda #Kattedrossel #Kattespottefugl #Kattfugl #Katvogel #Katzenvogel #Macskamadár #Mimidae #Moqueur chat #naukumatkija #Ocell gat #Pájaro-gato Gris #Pássaro-gato #Passeriformes #przedrzeźniacz ciemny #Sivi oponašalec #Uccello gatto testanera #Кошачий пересмешник #ネコマネドリ #灰嘲鸫