Bonte Zanger

Kenmerken

De Bonte zanger wordt ca. 12cm groot. Het is een zwartwit gestreepte zangvogel. Elke vleugel is zwart met twee witte vleugelstrepen. Vrouwelijke en juveniele verenkleedjes zijn vergelijkbaar, maar saaier en minder opvallend dan mannetjes.

Biotoop

Ze broeden in breedbladig of gemengd bos, bij voorkeur in vochtige gebieden. Ze nestelen op de grond en maken hier een kuiltje als nest.

Voorkomen

De Bonte zanger broedt in Noord- en oostelijk Noord-Amerika en overwintert in Florida, Midden-Amerika en de West-Indië tot in Peru.

Voedsel

Deze soort foerageert op een Boomklever achtige manier op insecten en spinnen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Parulidae
Geslacht: Mniotilta
Soort: Mniotilta varia

Onderwerpen #Black-and-white Warbler #Bonte Zanger #Bosquerola zebrada #Csíkos kéregjáró #Florida 2017 #kiipijäkerttuli #Klatreparula #Kletterwaldsänger #Klifurskríkja #lesňáček černobílý #Melnbaltais ķauķis #Miškinukas #Mniotilta #Parula bianconera #Parulidae #Paruline noir et blanc #Passeriformes #Pstroszka #Reinita Trepadora #Sorthvid Sanger #Svartvit skogssångareRiscadinha #Tırmaşık ötleğeni #tüvesäälik #Zebrasti peničar #Zwart-witte Zanger #Пегий певун #シロクロアメリカムシクイ #黑白森莺