Roodschouderbuizerd

Kenmerken

De mannetjes van de Roodschouderbuizerd zijn 38 tot 58cm groot. De vrouwtjes zijn iets groter met een grootte van ca. 47 tot 61cm. De spanwijdte kan variëren van 90 tot 127cm. Volwassenen hebben een bruine kop, roodachtige borstveren en een vaal bleke buik met roodachtige strepen. De staart (die behoorlijk lang is voor een buizerd soort), zijn gemarkeerd met smalle witte strepen. De rode 'schouders' zijn zichtbaar wanneer de vogels zitten. De bovenste delen van deze buizerden zijn donker met bleke vlekken en ze hebben lange gele poten.

Biotoop

Roodschouderbuizerden zijn echte bos vogels. Deze vogels leven in bossen, overstroomde loofmoerassen en gemengde bossen van loofbossen in het hoogland. Ze hebben de voorkeur om te jagen aan de rand van de bossen. Ze zijn echter ook te vinden in buiten wijken van steden.

Voorkomen

Het broedgebied omvat het oostelijk deel van Noord-Amerika tot het noordoosten van Mexico. Het standvogels in het grootste deel van hun verspreidingsgebied, hoewel de meest noordelijke vogels migreren, meestal naar centraal Mexico.

Voedsel

De Roodschouderbuizerd jaagt op prooi ze op een tak zitten of boven de bossen zweven. Wanneer ze een prooi zien zullen ze deze direct doden vanuit de vlucht door er op te duiken. Kleine zoogdieren zijn meestal de belangrijkste prooi, vooral knaagdieren. Grondeekhoorns, muizen, en mollen zijn vaak prooi omdat ze in grote getallen aanwezig zijn. Andere prooien kunnen amfibieën, reptielen (vooral kleine slangen), kleine vogels en grote insecten zijn. Ze zullen vogels tot zo groot als duiven aanvallen. Blauwe Vlaamse gaaien, een potentiële prooisoort, imiteren soms de roep van de roodgeschouderde havik en zijn bekend dat ze moeilijk te onderscheiden zijn op alleen stem. [13] Tijdens winters, gewennings haviken soms gewend aan het azen op vogels vaak gevonden op vogelvoeders. In sommige gebieden waar ze veel voorkomen, kan rivierkreeft een belangrijke prooi zijn voor deze soort.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Buteo
Soort: Buteo lineatus

Ondersoorten

B.l. lineatus: oostelijk Noord-Amerika.
B.l. alleni: van het zuidelijke deel van Centraal-Texas tot North Carolina en noordelijk Florida.
B.l. extimus: zuidelijk Florida en de Florida Keys.
B.l. texanus: van zuidelijk Texas tot zuidoostelijk Mexico.
B.l. elegans: van zuidelijk Oregon tot Baja California.

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Aligot d'espatlles vermelles #Bandvingad vråk #Busardo Hombrorrojo #Buse à épaulettes #Buteo #Bútio-ruivo #Florida 2017 #káně páskovaná #kirjuviu #Kızıl omuzlu şahin #Leirvákur #Myszołów rdzawoskrzydły #Poiana spallerosse #Progasta kanja #Red-shouldered Hawk #Roodschouderbuizerd #Rotschulterbussard #Rudais klijāns #ruostehiirihaukka #Rusvapetis suopis #Rødskuldret Musvåge #Rødvingevåk #Vörösvállú ölyv #Красноплечий канюк #カタアカノスリ #赤肩鵟