Rode lepelaar

Kenmerken

De Rode lepelaar, mooi of lelijk, dat laat ik aan u. De Rode lepelaar wordt ca. 71 tot 86cm groot en heeft een spanwijdte van 120 tot 133cm. Volwassen vogels hebben een blote groenachtige kop en een witte nek, rug en borst en zijn verenkleed is wit tot roze met op de flanken tot een dieprode kleur. De snavel is grijs. Er is geen verschil tussen de sexen.

Biotoop

De Rode lepelaar is een inwoner van tropische moeras- en kustgebieden.

Voorkomen

Het is een standvogel in Zuid-Amerika, meestal ten oosten van de Andes, en in kustgebieden van de Caraïben, Midden-Amerika, Mexico, de Golfkust van de Verenigde Staten en aan de Atlantische kust van centraal Florida op Merritt Island National Wildlife Refuge, naast het NASA Kennedy Space Center.

Voedsel

Deze soort foerageert in ondiepe zoet of kustwater door de snavel heen en weer te zwaaien terwijl hij gestaag door het water loopt. Dit gebeurt vaak in groepen. Ze foerageren op schaaldieren, waterinsecten, kikkers, salamanders en hele kleine vissen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Threskiornithidae
Geslacht: Platalea
Soort: Platalea ajaja

Onderwerpen #Becplaner rosat #Colhereiro-rosado #Espátula Rosada #Florida 2017 #kolpík růžový #Pelecaniformes #Pembe kaşıkçı #Platalea #Rausvoji girnovė #Rode Lepelaar #roosa-luitsnokkiibis #Rosalöffler #Rosaskestork #Roseate Spoonbill #Rosenskedstork #Rosenskjestork #Rózsás kanalasgém #Sārtais karošknābis #Spatola rosata #Spatule rosée #Threskiornithidae #Warzęcha różowa #Розовая колпица #ベニヘラサギ #粉红琵鹭