Marmergrutto

Kenmerken

De Marmergrutto is een grote kustvogel. Gemiddeld gezien is het de grootste van de 4 soorten Grutto's. De totale grootte is ca 40 tot 50 cm, inclusief een grote snavel van ca. 8 tot 13cm, en de spanwijdte is zo'n 70 tot 88cm. Volwassene hebben lange blauwgrijze poten en een zeer lange roze snavel met een lichte opwaartse cuve en is donker aan de punt. De lange nek, borst en buik zijn lichtbruin met donkere strepen op de borst en flanken. De rug is gevlekt en donker.

Biotoop

Hun broedbiotoop bestaat uit noordelijke prairie van westelijk Canada, en het noordelijk centraal op het groot plat, in de Verenigde Staten in de buurt van moerassen of vijvers. Ze nestelen op de grond, meestal in kort gras. Deze vogels foerageren op wadplaten, in moerassen of op het strand.

Voorkomen

Ze leven in noordelijk Canada en het noorden van Amerika. In het najaar migreren ze in groepen naar de kusten van Californië, de Golf van Mexico, Mexico en Zuid-Amerika.

Voedsel

Ze eten voornamelijk insecten en schaaldieren, maar eten ook delen van waterplanten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Scolopacidae
Geslacht: Limosa
Soort: Limosa fedoa

Ondersoorten

L.f. beringiae: Alaska.
L.f. fedoa: centraal en het zuidelijke deel van Centraal-Canada en de noordelijk-centrale Verenigde Staten.

Onderwerpen #Aguja Canela #Barge marbrée #břehouš velký #Charadriiformes #Florida 2017 #Kanelspove #Lielā puskuitala #Limosa #Maçarico-marmóreo #Marbled Godwit #Marmergrutto #Marmorschnepfe #Marmurinis griciukas #Márványos goda #Pittima marmorizzata #Präriespov #preeriavigle #Præriekobbersneppe #ruostekuiri #Scolopacidae #Szlamnik duży #Tètol marbrenc #Пятнистый веретенник #アメリカオオソリハシシギ #云斑塍鹬