Koerlan

Kenmerken

De Koerlan is een redelijk grote vogel met een lengte van 64 tot 73cm, en een spanwijdte van 101 tot 107cm. De mannetjes zijn iets groter dan de vrouwtjes, maar er is geen verschil in verenkleed. Het verenkleed is donker met donkerbruin, met een olijfglans erop. De veren van de kop, de nek, de vleugeldekveren en veel van de rug en onderzijde zijn gemarkeerd met witte vlekjes. Hij heeft lange, donkergrijze poten en een lange nek. De geelachtige snavel is lang, zwaar en gebogen, en heeft een donkerdere punt. De snavel is aan het einde een beetje open wat helpt bij het verwijderen van slakken uit hun schelpen, en bij veel vogels buigt de punt iets naar rechts. De vleugels zijn breed en afgerond en de staart is kort.

Biotoop

De Koerlan komt voor in natte gebieden van zijn verspreidingsgebied. Moerassen en waterrijke gebieden is zijn biotoop.

Voorkomen

Hij komt voor in de warmere delen van Amerika van Florida tot in Argentinië.

Voedsel

Dit is een soort die voornamelijk leeft van de grote slaksoorten zoals de Appelslak.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Gruiformes
Familie: Aramidae
Geslacht: Aramus
Soort: Aramus guarauna

Ondersoorten

A.g. pictus: Florida, Cuba en Jamaica.
A.g. elucus: Hispaniola en Puerto Rico.
A.g. dolosus: van zuidoostelijk Mexico tot Panama.
A.g. guarauna: van noordelijk Zuid-Amerika tot Paraguay en Argentinië.

Onderwerpen #Aramas #Aramidae #Aramus #Bekaśnica #Carão #Carrao #Carrau #Courlan brun #Florida 2017 #Gruiformes #Klibiķis #Koerlan #kotilokurki #kurlan chřástalovitý #Limpkin #Óriásguvat #Rallenkranich #Ralltrana #Riksetrane #ruikkurg #Арама #ツルモドキ #秧鹤