Kleinste Strandloper

Kenmerken

Kleinste Strandloper wordt ca. 15cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 33cm. Hij heeft groenige poten en een korte, dunne, donkere snavel. Volwassene zijn bruin met donkerbruine strepen bovenaan en wit aan de onderzijde. Ze hebben een lichte lijn boven het oog en een donkere kroon. In de winter zijn de Kleinste strandlopers grijs aan de bovenzijde.

Biotoop

Het broedbiotoop bestaat uit toendra of moerasgebieden. Ze nestelen op de grond in de buurt van water.

Voorkomen

Deze soort broedt in Alaska en noordelijk Canada. Ze migreren in groepen naar de zuidelijke Verenigde Staten, Mexico, Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Noord-Zuid-Amerika. Ze komen voor als zeer zeldzame dwaalgasten in West-Europa.

Voedsel

Kleinste Strandlopers foerageren op wadplaten en jagen op zicht. Ze eten vooral kleine kreeftachtigen, insecten en slakken.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Scolopacidae
Geslacht: Calidris
Soort: Calidris minutilla

Onderwerpen #amerikansirri #Amerikansk Dværgryle #Bécasseau minuscule #Biegus karłowaty #calidris #Charadriiformes #Correlimos Menudillo #Cüce kumkuşu #Dvärgsnäppa #Florida 2017 #Gambecchio americano #jespák drobný #Kleinste Strandloper #Least Sandpiper #Mazais trulītis #Mærutíta #Nykštukinis bėgikas #Pilrito-anão #Pilro minúsculo #pisirisla e. pisirüdi #Pritlikavi prodnik #Pygmésnipe #Scolopacidae #Territ menut canadenc #Törpe partfutó #Wiesenstrandläufer #Песочник-крошка #חופית #アメリカヒバリシギ #姬滨鹬