Kleine Grijze Snip

Kenmerken

De Kleine Grijze Snip wordt ca. 28cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 48cm. Het lichaam van een volwassene is donkerbruin aan de bovenzijde en roodachtig aan de onderzijde. De staart heeft een zwart-wit getekend patroon. De poten hebben een gelige kleur. Elke ondersoort heeft zijn eigen kleurvariaties.

Biotoop

Deze soort geeft de voorkeur aan een verscheidenheid aan biotopen waaronder toendra in het noorden tot vijvers en wadden in het zuiden van zijn verspreidingsgebied.

Voorkomen

Hun broedbiotopen liggen in het noordelijk deel van Noord-Amerika, in het noorden van Quebec, het noorden van centraal Canada, in het zuiden van Alaska en het zuiden van Yukon. Ze migreren naar de zuidelijke Verenigde Staten en zo ver zuidelijk als Brazilië. Hij wordt heel af en toe waargenomen als dwaalgast in West Europa.

Voedsel

Ze foerageren door de bodem op gevoel in te boren en prooi te vangen. Deze bestaat uit ongewervelde, slakken en waterinsecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Scolopacidae
Geslacht: Limnodromus
Soort: Limnodromus griseus

Ondersoorten

L.g. caurinus: zuidelijk Alaska en zuidelijk Yukon (noordwestelijk Canada).
L.g. hendersoni: centraal Canada.
L.g. griseus: noordoostelijk Canada.

Onderwerpen #Agujeta Gris #Amerikinis dumblius #Bécassin à bec court #Bécassin roux #Charadriiformes #Florida 2017 #Kleine Grijze Snip #Kleiner Schlammläufer #Kortnebbekkasinsnipe #Kortnæbbet Sneppeklire #Kratkokljuni greznik #Limnodromo pettorossiccio minore #Limnodromus #Maçarico-de-costa-branca #Mazā dūņsloka #Mazarico escolopáceo #Mindre beckasinsnäppa #raba-neppvigle #rämekurppelo #Rövidcsőrű cankógoda #Scolopacidae #Short-billed Dowitcher #slukovec krátkozobý #Snípuduðra #Szlamiec krótkodzioby #Tetolet becllarg #короткодзьобий бекас #Короткоклювый бекасовидный веретенник #アメリカオオハシシギ #短嘴半蹼鹬