Kleine Blauwe Reiger

Kenmerken

De Kleine blauwe reiger is een mooie soort welke ca. 60cm groot wordt, met een spanwijdte van ca. 102 cm. Het is een middelgrote, langbenige reiger met een lange puntige blauwgrijsachtige snavel met een zwarte punt. Volwassen vogels in broedkleed hebben een blauwgrijs verenkleed, behalve de kop en de nek, die paarsachtig zijn en lange blauwe filamenteuze pluimen hebben. De poten zijn donkerblauw. Er is geen verschil tussen de sexen. Juvenielen zijn volledig wit behalve de donkere vleugeltips. Ze hebben daarnast doffe, groenige poten. Ze krijgen geleidelijk een blauwgrijs verenkleed naarmate ze volwassen worden.

Biotoop

Het broedgebied van deze soort bestaat uit subtropisch moerasgebied. Ze nestellen in kolonies, vaak met andere reigers, meestal op platforms van takken in bomen of struiken.

Voorkomen

Ze broeden in de Golfstaten van de VS, via Midden-Amerika en het Caribische zuiden naar Peru en Uruguay. Het is een broedvogel in het grootste deel van zijn verspreidingsgebied, maar sommige noordelijke vogels migreren in de winter naar het zuidoosten van de VS of daarbuiten.

Voedsel

De Kleine blauwe reiger besluipt zijn prooi methodisch in ondiep water, en loopt veel tijdens het foerageren. Ze leven van vis, kikkers, schaaldieren, kleine knaagdieren en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Egretta
Soort: Egretta caerulea

Onderwerpen #Aigrette bleue #Airone azzurro minore #Ardeidae #Blåhäger #Blåhegre #Blåhejre #Blaureiher #Czapla śniada #Egretta #Florida 2017 #Garca-azul #Garceta Azul #Kék gém #Kleinbloureier #Kleine Blauwe Reiger #Little Blue Heron #Martinet blau #Mavi balıkçıl #Mažasis žydrasis garnys #Modra čaplja #Mýrahegri #Pelecaniformes #sinihaigur #sinihaikara #volavka modrošedá #Zilais gārnis #Малая голубая цапля #ヒメアカクロサギ #小蓝鹭