Kalkoen

Kenmerken

Volwassen wilde Kalkoenen hebben lange roodachtig gele tot grijsachtig groene poten. De veren van het lichaam zijn over het algemeen zwartachtig en donker, soms grijsbruin in het algemeen met een koperachtige glans die bij volwassen mannetjes meer complexer wordt. Volwassen mannen hebben een groot, veerloos, roodachtig hoofd, rode keel en rode lellen op de keel en nek. Het hoofd heeft vlezige gezwellen, caruncles genaamd. De veren van de staart van de volwassen man zijn allemaal even lang zijn. Wanneer mannen opgewonden zijn, breidt een vlezige flap op de snavel zich uit, en de lellen en de blote huid van hoofd en nek stromen vol bloed en verbergen bijna de ogen en snavel. Elke poot heeft drie tenen aan de voorzijde, met een kortere, naar achteren gerichte teen aan de achterzijde. Mannen hebben een spoor achter elk van hun poot. Mannelijke kalkoenen hebben een lange, donkere, waaiervormige staart en glanzende bronzen vleugels. Het mannetje is aanzienlijk groter dan het vrouwtje, en zijn veren hebben gebieden met rode, paarse, groene, koperen, bronzen en gouden irisatie. Vrouwtjes, genaamd kippen, hebben veren die in veel saaier zijn, in de kleuren bruin en grijs. Kalkoenen hebben 5000 tot 6000 veren en wordt ca. 100 tot 125cm groot.

Biotoop

Wilde kalkoenen geven de voorkeur aan hardhout en gemengde coniferen-hardhouten bossen met verspreide openingen zoals weilanden, velden, boomgaarden en seizoensmoerassen. Ze kunnen zich kennelijk aanpassen aan vrijwel elke dichte inheemse plantengemeenschap, zolang de dekking en openingen overal beschikbaar zijn.

Voorkomen

Het is een hooglandgrondvogel afkomstig uit Noord-Amerika.

Voedsel

Wilde kalkoenen zijn alleseters, ze foerageren op de grond of klimmen struiken en kleine bomen om te voeden. Ze geven de voorkeur aan het eten van eikels, noten en andere harde vruchten van verschillende bomen, waaronder hazelaar, kastanje, hickory en pinyon pine, evenals verschillende zaden, bessen zoals jeneverbes en beredruif, wortels en insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Galliformes
Familie: Phasianidae
Onderfamilie: Meleagrididae
Geslacht: Meleagris
Soort: Meleagris gallopavo

Ondersoorten

M.g. silvestris: zuidelijk Canada, centrale en oostelijke Verenigde Staten.
M.g. osceola: Florida.
M.g. intermedia: van noordelijk Texas tot het oostelijke deel van Centraal-Mexico.
M.g. merriam: de westelijke Verenigde Staten.
M.g. mexicana: noordwestelijk en het noordelijke deel van Centraal-Mexico.
M.g. gallopavo: zuidelijk Mexico.

Onderwerpen #Dindon sauvage #Florida 2017 #Gall dindi #Galliformes #Guajolote Gallipavo #Indyk #kalkkuna #Kalkoen #Kalkon #Kalkun #Kalkúni #krocan divoký #Laukinis kalakutas #Meleagrididae #Meleagris #metskalkun #Meža tītars #Peru-bravo #Phasianidae #Puran #Tacchino #Truthuhn #Vadpulyka #Wild Turkey #Yabani hindi #Дива пуйка #Индейка #シチメンチョウ #火鸡