Groene Reiger

Kenmerken

De Groene reiger is relatief klein, prachtig van kleur en een leuk onderwerp voor de fotograaf. De Groene reiger wordt ca. 44cm groot. De nek wordt vaak strak tegen het lichaam getrokken tijdens de jacht, en net voor het grijpen van de prooi strekt hij zijn nek wat uit om uiteindelijk de prooi met volledig gestrekte nek als springveer te grijpen. Volwassenen hebben een glanzende, groenzwarte pet, een groenachtige rug en vleugels die grijszwart over lopen naar groen of blauwe kleur. Ze hebben een kastanjekleurige kraag met een witte lijn langs de voorzijde, grijze onderzijde en korte gele poten. De lange snavel is donker en heeft een scherpe punt. Vrouwelijke volwassenen zijn meestal iets kleiner dan de mannen en hebben een doffer en hebben met name in het broedseizoen een lichter verenkleed.

Biotoop

Het leefgebied van de Groene reiger bestaat uit klein moerasland in laaggelegen gebieden. Het is een moeilijk te spotten vogel, vaak actief in de ochtend en schemering.

Voorkomen

Het is een wijdverspreidde soort welke voorkomend van zuid Canada tot in het Caribisch gebied.

Voedsel

Ze foerageren voornamelijk op kleine vissen, kikkers en watergeleedpotigen, maar kunnen elke prooi van ongewervelde of gewervelde dieren nemen die ze kunnen vangen, inclusief dieren zoals bloedzuigers en muizen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Butorides
Soort: Butorides virescens

Ondersoorten

B.v. anthonyi: de westelijke Verenigde Staten en noordelijk Baja California.
B.v. frazari: zuidelijk Baja California.
B.v. virescens: van de centrale en oostelijke Verenigde Staten en oostelijk Canada tot Panama.
B.v. maculata: de Bahama's en de Caraïben.

Onderwerpen #Airone verde #amerikankyyryhaikara #Ameriška zelena čaplja #Ardeidae #Butorides #Czapla zielona #Florida 2017 #Garcilla Verde #Green Heron #Groene Reiger #Grönryggad häger #Grünreiher #Grænhegri #Grønnrygghegre #Héron vert #Krabbehejre #Martinet verd #Pelecaniformes #punakael-väikehaigur #Socó-mirím #volavka zelenavá #Yeşil balıkçıl #Zaļais gārnis #žalsvasis naktikovas #Zöld gém #Американская зелёная кваква #アメリカササゴイ #美洲绿鹭