Gestreepte Bosuil

Kenmerken

Een volwassen Gestreepte Bosuil wordt ca. 40 tot 63cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 96 tot 125cm. Hij heeft een bleek gezicht met donkere ringen rond de ogen, een gele snavel en bruine ogen. Het is de enige echte uil van de oostelijke Verenigde Staten met bruine ogen, alle andere soorten hebben gele ogen. De bovenste delen zijn gevlekt grijsbruin. De onderzijde is licht met bestreping. De borstkas is horizontaal gestreept, terwijl de buik is gestreept. De poten en klauwen zijn bedekt met veren. De kop is rond en heeft geen oorpluimen.

Biotoop

Ze leven in dicht begroeide bossen en boomrijke gebieden.

Voorkomen

De Gestreepte Bosuil is wijdverspreid over het grootste deel van de oostelijke Verenigde Staten, evenals een groot deel van het zuiden van Canada. Zijn bereik strekt zich uit tot British Columbia tot in het noordwesten van de Verenigde Staten.

Voedsel

De belangrijkste prooi van deze uil zijn weidewormen, gevolgd door muizen en spitsmuizen. Andere zoogdieren die worden gevangen zijn onder andere ratten, eekhoorns, konijnen, vleermuizen, mollen, opossums, nertsen en wezels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Strigiformes
Familie: Strigidae
Geslacht: Strix
Soort: Strix varia

Ondersoorten

S.v. varia: zuidoostelijk Alaska en zuidelijk Canada via de noordelijke helft van de Verenigde Staten.
S.v. georgica: de zuidoostelijke Verenigde Staten.
S.v. helveola: het zuidelijke deel van Centraal-Texas.
S.v. sartorii: berggebieden van noord Mexico.

Onderwerpen #Allocco barrato #ameerika metskakk #amerikanviirupöllö #Amerikas pūce #Båndet Natugle #Barred Owl #Cárabo Norteamericano #Chouette rayée #Coruja-barrada #Florida 2017 #Gestreepte Bosuil #Høvdingugle #Kråsuggla #Meksikinė pelėda #Northern Barred Owl #puštík proužkovaný #Puszczyk kreskowany #Streifenkauz #strigidae #Strigiformes #Strix #Szalagos bagoly #Пёстрая неясыть #アメリカフクロウ #横斑林鸮