Geoorde aalscholver

Kenmerken

De Geoorde aalscholver is een grote vogelsoort met een gedrongen lichaam, een lange nek en een middelgrote staart. Hij heeft een lichaamslengte van tussen de 70 en 90 cm. Hij heeft een spanwijdte van tussen de 110 en 123 cm. Deze Aalscholver soort heeft een donkergekleurd verenkleed met een gele washuid aan de snavelbasis. Een Geoorde aalscholver in broedkleed heeft aan iedere zijde van de kop een witte oorpluim. De snavel van een volwassen vogel is donker gekleurd. Naarmate deze soort ouder wordt, zal het verenkleed donkerder worden.

Biotoop

Het is een koloniebroeder en leeft nabij meren, rivieren en in kustgebieden.

Voorkomen

De Geoorde aalscholver is een veel voorkomende en wijdverspreide soort. Ze leven tot ver in het zuiden als Mexico en de Bahama's. De vogels in het uiterste van het noorden van zijn broedgebied, zoals het oosten van Canada, richting het zuiden. Hij is zelfs al aangetroffen in Europa als een zeer zeldzame dwaalgast, bijvoorbeeld in Groot-Brittannië, Ierland en de Azoren.

Voedsel

Hun voedsel vinden ze in zee, zoetwatermeren en rivieren. Zoals alle aalscholverssoorten, duiken de Geoorde aalscholvers prooi te vinden. Het eet voornamelijk vis, maar eet soms ook amfibieën en schaaldieren. Kleinere vissen kunnen worden gegeten terwijl de vogel onder water is, maar grotere prooien worden vaak naar de oppervlakte gebracht voordat ze worden gegeten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Phalacrocorax
Soort: Phalacrocorax auritus

Ondersoorten

P.a. cincinatus: van zuidelijk Alaska tot zuidwestelijk Canada.
P.a. albociliatus: van zuidwestelijk Canada tot zuidelijk Californië.
P.a. auritus: centraal en oostelijk Canada en de noordoostelijke Verenigde Staten.
P.a. floridanus: de zuidelijke en zuidoostelijke Verenigde Staten.
P.a. heuretus: Cuba en de Bahama's.

Onderwerpen #ameerika kormoran #amerikanmerimetso #Ausuotasis kormoranas #Corb marí orellut #Cormoran à aigrettes #Cormorán Orejudo #Cormorano dalla doppia cresta #Corvo-marinho-de-orelhas #Double-crested Cormorant #Florida 2017 #Füles kárókatona #Geoorde Aalscholver #Kormoran rogaty #kormorán ušatý #Kulaklıkarabatak #Ohrenscharbe #Öronskarv #Phalacrocoracidae #Phalacrocorax #Ragainais ūdenis #Skerjaskarfur #Suliformes #Totoppskarv #zlatogrli kormoran #Øreskarv #Вухатий баклан #Ушастый баклан #ミミヒメウ #角鸬鹚