Dwergplevier

Kenmerken

De zeldzame Dwergplevier is een stevige vogel met een grote, ronde kop, een korte dikke nek en een gedrongen snavel. Hij wordt ca. 15 tot 19cm groot, en heeft een spanwijdte van 35 tot 41cm. De bovenzijde is zandgrijs, de onderzijde is wit. Een volwassene heeft geeloranje poten, een zwarte band over het voorhoofd van oog tot oog en een zwarte ring rond de nek tijdens het broedseizoen. De snavel is oranje en heeft een zwarte punt. Tijdens het winterseizoen worden de zwarte banden vaal en zijn bijna niet zichtbaar.

Biotoop

De Dwergplevier leeft het grootste gedeelte van zijn leven op open zandstranden of rotsachtige kusten, vaak in hoge, droge delen zonder water.

Voorkomen

Tijdens het broedseizoen leven ze aan de Atlantische kust van de Verenigde Staten en Canada aan de oceaan of baai stranden en aan de oevers van de Grote Meren. Het is zeer zeldzaam om een ​​Dwergplevier ergens buiten het zand of de rotsachtige stranden / kustgebieden te zien terwijl hij niet migreert. Dwergplevieren blijken in de wintermaanden vaak naar het zuiden te trekken naar de Bahama's. Ze migreren in de wintermaanden vanuit het noorden in de zomer naar het zuiden, en migreren naar de Golf van Mexico, de zuidelijke Atlantische kust van de Verenigde Staten en het Caribisch gebied. Ze beginnen vanaf halverwege maart met het migreren vanuit het noorden. Hun broedgebieden strekken zich uit van zuidelijk Newfoundland zuid tot de noordelijke delen van South Carolina.

Voedsel

Ze foerageren naar voedsel op stranden, wadplaten en velden, meestal al lopend op zicht. Ze eten insecten, kreeftachtigen en wormen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Charadriidae
Geslacht: Charadrius
Soort: Charadrius melodus

Ondersoorten

C.m. circumcinctus: het zuidelijke deel van Centraal-Canada en de noordelijk-centrale Verenigde Staten.
C.m. melodus: oostelijk Canada en de noordoostelijke Verenigde Staten.

Onderwerpen #Batuíra-melodiosa #charadriidae #Charadriiformes #Charadrius #Chorlitejo Silbador #Corriere fischiatore #Corriol xiulador #Dwergplevier #Flöjtstrandpipare #Florida 2017 #Flötenregenpfeifer #Gaišais tārtiņš #Geltonkojis kirlikas #hõbetüll #huilutylli #Kortnæbbet Præstekrave #kulík hvízdavý #Piping Plover #Piplo #Pluvier siffleur #Sieweczka blada #Желтоногий зуёк #フエコチドリ #笛鸻