Carolinawinterkoning

Kenmerken

De Carolinawinterkoning wordt ca. 12,5 tot 14cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 29cm. Ze zijn licht van onder en bruin van boven. Ze hebben een redelijk lange bruine staart en vertoond donkere banden richting het einde van de staart. Ze een bruine kop met witte streep boven de ogen welke tot in de nek door loopt. Ze hebben witte wangen en een witte borst. De snavel is redelijk lang, licht en licht gecurved.

Biotoop

Zijn broedbiotoop bevindt zich in dichte dekking van bossen, nabij boerderijen en voorstedelijke gebieden. Dit winterkoninkje is de staatsvogel van Zuid Carolina.

Voorkomen

De Carolinawinterkoning is een bewoner van de oostelijke helft van de Verenigde Staten van Amerika, het uiterste zuiden van Ontario, Canada en het uiterste noordoosten van Mexico. Ze migreren na het broedseizoen zuidwaarts.

Voedsel

Het is een insecteneter maar eet ook zaad en plantaardig materiaal.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Troglodytidae
Geslacht: Thryothorus
Soort: Thryothorus ludovicianus

Ondersoorten

T.l. ludovicianus: zuidoostelijk Canada en de oostelijke Verenigde Staten.
T.l. miamensis: Florida.
T.l. nesophilus: Dog-eilanden nabij noordwestelijk Florida.
T.l. burleighi: de eilanden nabij de Mississippikust.
T.l. lomitensis: Texas en noordelijk Tamaulipas.
T.l. oberholseri: zuidwestelijk Texas en noordelijk Mexico.
T.l. berlandieri: oostelijk Coahuila de Zaragoza, Nuevo León en zuidwestelijk Tamaulipas.
T.l. tropicalis: oostelijk San Luis Potosí en zuidelijk Tamaulipas.
T.l. albinucha: zuidoostelijk Mexico, noordelijk Belize en noordelijk Guatemala.
T.l. subfulvus: Guatemala en Nicaragua.

Onderwerpen #Cargolet de la Carolina #Carolina Wren #Carolinasmutte #Carolinawinterkoning #Carolinazaunkönig #Corruíra-da-carolina #Florida 2017 #Karolinagärdsmyg #Karolinai ökörszem #Karolīnas ceplītis #Karolinasmett #Karolininė krūmyninė karietaitė #matkijapeukaloinen #Passeriformes #Ratona Carolinense #ruugekäblik #Scricciolo della Carolina #střízlík karolinský #strzyżyk karoliński #Thryothorus #Troglodyte de Caroline #Troglodytidae #Каролинский кустарниковый крапивник #チャバラマユミソサザイ #卡罗苇鹪鹩