Bootstaarttroepiaal

Kenmerken

De Bootstaarttroepiaal is een prachtige vogelsoort waarbij de man en pop volledig verschillend van kleur zijn. De mannelijke troepiaal wordt ca. 37 tot 43 cm lang. Volwassen mannetjes hebben een volledig zwart verenkleed met olieachtige glans, een lange donkere snavel, een lichtgele of bruine iris en een lange, kielvormige staart. Het volwassen vrouwtje is veel kleiner met een lengte van ca. 26 tot 33 cm. Ze onderscheidt zich ook door haar kortere staart en bruinachtige verenkleed.

Biotoop

Hij komt voor in zuidoostelijk Verenigde Staten, in Florida.

Voorkomen

Deze vogels leven aan de kustwateren en binnenwateren als standvogels.

Voedsel

De Bootstaarttroepialen zijn omnivoren en leven van insecten, kikkers, eieren, bessen, zaden en graan, zelfs kleine vogels.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Quiscalus
Soort: Quiscalus major

Ondersoorten

Q.m. torreyi: de oostelijk-centrale Verenigde Staten.
Q.m. westoni: Florida.
Q.m. alabamensis: de zuidoostkust van de Verenigde Staten van Mississippi tot Florida.
Q.m. major: de zuidoostkust van de Verenigde Staten van Texas tot Mississippi.

Onderwerpen #Bådhalet Grackel #Båthaletrupial #Boat-tailed grackle #Bootschwanzgrackel #Bootstaarttroepiaal #Florida 2017 #Gracula codalarga #Iraúna-dos-paúis #ķīļastes pusvārnis #mölyturpiaali #Nagy csónakfarkú #Plačiauodegis kviskalas #Quíscal d'aiguamoll #Quiscale des marais #Quiscalus major #Större båtstjärt #vlhovec člunoocasý #Wilgowron żaglosterny #Zanate Pico de Bote #Лодкохвостый гракл #キタオナガクロムクドリモドキ #宽尾拟八哥