klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Blauwvleugeltaling wordt ca. 40cm groot en heeft een spanwijdte van 58cm. Het volwassen mannetje heeft een grijsachtig blauwe kop met een wit aangezicht en donkere streep over de kop, een lichtbruin lichaam met een witte vlek op de bovenzijde van de vleugels en een zwarte staart. Beide geslachten hebben blauwe vleugelveren, een groene vlek op de secundaire vleugeldek veren en gele poten.

Biotoop:

De Blauwtalingentaling leeft vaker aan de kustlijn dan aan open water en geeft de voorkeur aan rustig water of trage stromingen voor snelstromend water. Ze leven op inlandse moerassen, meren, vijvers, plassen en ondiepe stromen met dichte opkomende vegetatie. Blauwvleugeltalingen overwinteren op ondiepe zoete zoetwatermoerassen en brakke en zoutwatermoerassen.

Voorkomen:

Zijn broedgebied beslaat geheel Noord-Amerika behalve westelijk en noordelijk Alaska, het noordelijke Yukon-territorium, noordelijke noordwestelijke gebieden en het noordoostelijke deel van Canada.

Voedsel:

Deze eenden foerageren door te dobberen in ondiep water aan de rand van moerassen of open water. Ze eten voornamelijk planten maar hun dieet kan ook weekdieren en waterinsecten omvatten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae
Geslacht: Spatula
Soort: Spatula discors

 

Onderwerpen #Anatidae #Anseriformes #Bláönd #Blauflügelente #Blauwjuktsjilling #Blauwvleugeltaling #Blåvingad årta #Blåvingeand #Blåvinget And #Blue-winged Teal #Cerceta Aliazul #cirka modrokridlá #Cyranka modroskrzydła #Florida 2017 #Kékszárnyú réce #Marzaiola americana #Mavi kanatlı ördek #Modroperuta reglja #Pato-de-asa-azul #Sarcelle à ailes bleues #Sini-rägapart #sinisiipitavi #Spatula #Xarxet alablau #Αμερικάνικη Σαρσέλα #Синекрылый чирок #ミカヅキシマアジ #蓝翅鸭