Baltimoretroepiaal

Kenmerken

Deze middelgrote zangvogel wordt ca. 17 tot 22cm groot. Ze hebben een stevig lichaam, een lange staart, vrij lange poten en een dikke, puntige snavel. Het mannetje is iets groter dan het vrouwtje. Volwassenen hebben altijd witte strepen op de vleugels. Het volwassen mannetje is geeloranje op het schouders tot aan de onderzijde van de staart. Sommige vogels hebben een zeer diepe sinaasappeloranje kleur en andere zijn meer geelachtig. De rest van het verenpak van de man is zwart. De volwassen pop is geelbruin op de boven delen met donkerdere vleugels en dof oranjegeel op de borst en buik.

Biotoop

Baltimoretroepialen zijn te vinden in het Nearctisch gebied in de zomer, met name in de oostelijke Verenigde Staten. Ze broeden van Minnesota tot Maine en van het zuiden tot het centrum van Mississippi en Alabama tot in Noord-Georgië. Ze migreren na het broedseizoen tot ver in het noorden van Mexico en soms tot de aan zuidkust van de Verenigde Staten, maar overwegend in Midden-Amerika en Noord-Zuid-Amerika.

Voorkomen

Baltimoretroepialen zijn vaak te vinden in grote loofbossen, maar verblijven meestal niet in diepe bossen maar veelal aan de rand. Hij komt in de zomer en in zijn overwinteringsgebieden voor in open bosgebieden, bosranden en gedeeltelijk beboste wetlands of lagen van bomen langs rivieren.

Voedsel

Ze foerageren in bomen en struiken en maken ook korte vluchten om insecten te vangen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Icterus
Soort: Icterus galbula

Onderwerpen #Álmkraki #Baltimor sarıasması #Baltimoras vālodze #Baltimore Oriole #Baltimoretroepiaal #Baltimoretrupial #Corrupião-de-baltimore #Florida 2017 #Icteridae #Icterus #idänlehtoturpiaali #jalakaturpial #Kacyk północny #Lundtrupial #Narancstrupiál #Noordelijke Troepiaal #Northern Oriole #Oriol de Baltimore #Oriole du nord #Oriolo di Baltimora #Passeriformes #šiaurinis spalvingasis trupialas #Trûpiaal #Trupial #trupiál baltimorský #Turpial de Baltimore #Балтиморский цветной трупиал #ボルチモアムクドリモドキ #橙腹拟鹂