Anhinga

Kenmerken

De Anhinga is een grote vogel en wordt ca. 89 cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 1,15 meter. De gele snavel is relatief lang (ongeveer tweemaal de lengte van de kop) en scherp gepunt. Het grootste deel van het lichaam van de mannelijke Anhinga is een glanzend zwart groen, de vleugels, basis van vleugels en staart is glanzend zwart blauw. De punt van de staart heeft witte veren. De achterkant van het kop en nek hebben grijswitte langwerpige veren. De bovenrug van het lichaam en de vleugels zijn wit gestreept. Het verschil tussen man en pop is dat de pop een lichtbruine kop, nek en borst heeft.

Biotoop

Deze vogels leven voornamelijk in rustig ondiep warm water.

Voorkomen

De Anhinga kan voornamelijk worden aangetroffen ten oosten van de Andes in Zuid-Amerika en ook de eilanden Trinidad en Tobago. Ze zijn tevens te vinden in de zuidelijke Verenigde Staten, Mexico, Cuba en Grenada. Alleen vogels die in het extreme noorden en zuiden van hun verspreidingsgebied leven, migreren en doen dit op basis van temperatuur en beschikbaar zonlicht. Anhingas zullen in de winter richting de evenaar migreren. Anhinga's zijn ze tot ver in het noorden aangetroffen als de staten Pennsylvania en Wisconsin in de Verenigde Staten.

Voedsel

Ze foerageren door te duiken vanaf het oppervlak naar vis en andere waterdieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Anhingidae
Geslacht: Anhinga
Soort: Anhinga anhinga

Ondersoorten

A.a. Anhinga: Trinidad, Tobago, Colombia tot in Argentinië
A.a. leucogaster: Verenigde Staten tot in Colombia en Cuba

Onderwerpen #ameerika madukael #Amerikaanse Slangenhalsvogel #Amerikai kígyónyakúmadár #Amerikanischer Schlangenhalsvogel #amerikankäärmekaula #Amerikansk ormhalsfågel #Amerikansk Slangehalsfugl #Amerikas čūskkaklis #Amerikaslangehals #Amerikinis žalčiagalvis #Anhinga #Anhinga americà #Anhinga Americana #anhinga americká #Anhinga d'Amérique #Anhingidae #Aninga americana #Biguatinga #Florida 2017 #Suliformes #Wężówka amerykańska #Американская змеешейка #アメリカヘビウ #美洲蛇鹈