Amerikaanse Strandplevier

Kenmerken

De Amerikaanse Strandplevier wordt ca. 15 tot 17cm groot. Hij heeft zandgrijze bovendelen en witte buik en borst. De flanken van de keel zijn in het broedseizoen zwart net zoals de kleine snavel. Zijn voorhoofd heeft een zwarte vlek, en ook heeft hij een zwarte oogstreep richting de oorstreek.

Biotoop

Deze soort broedt van Texas en Oklahoma west tot Californië en de kustlijn op naar Oregon en Washington, met de primaire broedconcentratie in centraal en zuidelijk Californië aan de kust. Het is een zeldzame vogel netzoals de Europse soort doordat hun broedgebieden worden ingenomen door de mens middels bebouwing en recreatie, maar ook door de honden op het strand.

Voorkomen

De Amerikaanse Strandplevier broedt op zandige kusten en brakke meren in het binnenland. Hij komt maar zelden voor bij zoet water.

Voedsel

Hij foerageert op insecten en andere ongewervelden, die worden verkregen door een ren-en-pauze techniek, zoals veel pleviersoorten doen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Charadriidae
Geslacht: Charadrius
Soort: Charadrius nivosus

Ondersoorten

C.n. nivosus (Verenigde Staten, Mexico en West-Indië)
C.n. occidentalis (Kusten van Peru tot het midden van Chili)

Onderwerpen #ameerika mustjalg-tüll #Amerikaanse Strandplevier #charadriidae #Charadriiformes #Charadrius #Chorlitejo Blanco #Corriol nevat #Florida 2017 #kulík západní #Piviere nevoso #Pluvier neigeux #pulmustylli #Schneeregenpfeifer #Sieweczka jasna #Snepræstekrave #Snöstrandpipare #Snowy Plover #Snølo #Снежный зуёк #ユキチドリ