Amerikaanse kleine zilverreiger

Kenmerken

Volwassenen Amerikaanse kleine zilverreigers worden meestal ca. 61cm groot. Ze hebben een slanke zwarte snavel en lange zwarte poten met gele tenen. Het gedeelte van de boven snavel net voor de ogen is geel maar wordt rood tijdens het broedseizoen. Ze krijgen dan ook pluimen op de rug wat zorgt voor een fraai maar ruig uiterlijk.

Biotoop

Deze reigers nestelen in kolonies in dichte vegetatie op geïsoleerde plaatsen, zoals barrière-eilanden, bagger-eilanden, kwelders en moerassen. Ze veranderen vaak van jaar tot jaar van broedlocatie. Tijdens het broedseizoen foerageren de Amerikaanse kleine zilverreigers in estuaria, kwelders, getijde geulen, ondiepe baaien en mangroven. Ze overwinteren in mangroven, zoutwaterlagunes, zoetwatermoerassen, met gras begroeide vijvers en tijdelijke poeltjes en foerageren op stranden, ondiepe riffen en natte velden.

Voorkomen

De Amerikaanse kleine zilverreiger is een standvogel in het grootste deel van Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

Voedsel

Deze vogels eten vis, schaaldieren, insecten, kleine reptielen, slakken, kikkers, wormen, muizen en rivierkreeften. Ze jagen op prooi in ondiep water, vaak rennend of schuifelend, om hun prooi in het zicht te laten komen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Egretta
Soort: Egretta thula

Ondersoorten

E.t. brewsteri: westelijk Noord-Amerika.
E.t. thula: van oostelijk en zuidelijk Noord-Amerika tot centraal Chili en noordelijk Argentinië.

Onderwerpen #Aigrette neigeuse #ameerika siidhaigur #Amerikaanse Kleine Zilverreiger #Ardeidae #Czapla śnieżna #Egretta #Florida 2017 #Garceta Nívea #Garcinha-branca #Garzetta nivea #Hókócsag #Karbeyaz balıkçıl #Ljómahegri #lumihaikara #Martinet blanc americà #Pelecaniformes #Schmuckreiher #Sneeuwitreier #Snehejre #Snežna čaplja #Sniega gārnis #Snieginis garnys #Snöhäger #Snowy Egret #Snøhegre #volavka bělostná #Белая американская цапля #Чепура сніжна #ユキコサギ #雪鹭