Amerikaanse Bontbekplevier

Kenmerken

De Amerikaanse Bontbekplevier wordt ca. 14 to 20cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 35 tot 56cm. Volwassenen hebben een grijsbruine rug en vleugels, een witte buik en borst, en een zwarte nekband. Ze hebben een bruine pet, een wit voorhoofd, een zwart dievenmasker rond de ogen en een korte oranje en zwarte snavel. Ze lijken veel op de Europese Bontbekplevier al is deze meer gedrongen.

Biotoop

Zijn broedbiotoop bestaat uit open terrein als stranden of zandvlaktes. Ze nestelen op de grond in een open gebied met weinig of geen plantengroei.

Voorkomen

De Amerikaanse Bontbekplevier broeden in het noorden van Canada en Alaska. Het zijn trekvogels en overwinteren in de kustgebieden van de zuidelijke Verenigde Staten, het Caribisch gebied en een groot deel van Zuid-Amerika.

Voedsel

Ze foerageren naar voedsel op stranden, wadplaten en velden, meestal al lopend op zicht. Ze eten insecten, kreeftachtigen en wormen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Charadriidae
Geslacht: Charadrius
Soort: Charadrius semipalmatus

Onderwerpen #ameerika tundratüll #Amerikaanse Bontbekplevier #Amerikanischer Sandregenpfeifer #Amerikansk Præstekrave #Amerikas tārtiņš #Amerikasandlo #Amerikinis kirlikas #Ameriški komatni deževnik #Borrelho-semipalmado #charadriidae #Charadriiformes #Charadrius #Chorlitejo Semipalmeado #Corriere semipalmato #Corriol semipalmat #Flikstrandpipare #Florida 2017 #Kanadai lile #kanadantylli #kulík kanadský #Kvöldlóa #Perdeli cılıbıt #Píllara semipalmada #Pluvier semipalmé #Semipalmated Plover #Sieweczka skąpopłetwa #Перепончатопалый галстучник #חופמי #ミズカキチドリ #半蹼鸻