Amerikaans waterhoen

Kenmerken

De Amerikaanse waterhoen lijkt exact op de Europese waterhoen. Ze zijn donker van kleur met een rode snavel en een schild op het voorhoofd. De punt van de snavel is geel van kleur. In tegenstelling tot meerkoeten beschikken ze niet over zwemvliespoten. Ze foerageren dan ook regelmatig op de oever. Grote is ca. 34 cm.

Biotoop

Ze leven op en nabij zoetwater meren, rivieren, kanalen en plassen.

Voorkomen

Deze soort wordt niet gevonden in de poolgebieden of in veel tropische regenwouden. Elders is het een zeer algemene vogelsoort waarschijnlijk de meest voorkomende soort in een groot deel van Noord-Amerika, met uitzondering van de Amerikaanse meerkoet in sommige regio's.

Voedsel

Ze leven van plantaardig materiaal en waterinsecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Gruiformes
Familie: Rallidae
Geslacht: Gallinula
Soort: Gallinula galeata

Ondersoorten

G.g. sandvicensis: Hawaï.
G.g. cachinnans: van zuidoostelijk Canada, de Verenigde Staten tot westelijk Panama, Bermuda en de Galapagoseilanden.
G.g. cerceris: de Grote- en Kleine Antillen.
G.g. barbadensis: Barbados.
G.g. pauxilla: oostelijk Panama, noordelijk en westelijk Colombia, westelijk Ecuador en noordwestelijk Peru.
G.g. garmani: de Andes van Peru, Chili, Bolivia en Argentinië.
G.g. galeata: van Trinidad, de Guyana's tot Uruguay en noordelijk Argentinië.

Onderwerpen #Amerikaans Waterhoen #Amerikanisches Teichhuhn #Amerikansk rörhöna #Amerikasivhøne #Common Gallinule #Florida 2017 #Frango-d'água-comum #Gallinella americana #Gallineta Americana #Gallinula #Gallinule australe #Gruiformes #Kokoszka amerykańska #Polla d'aigua americana #Rallidae #Американская камышница #黑水鸡