Zuid-Amerikaanse visdief

Kenmerken

De volwassen Zuid-Amerikaanse visdieven welke 40 tot 44cm groot worden, zijn ze groter dan Europese visdieven (Sterna hirundo) of Noordse sterns (Sterna paradisaea). Ze lijken in alle seizoenen sterk op deze soorten in verenkleed. De snavel is groter en is rood bij volwassenen en ze hebben geen donkerkleurige rand aan de einden van de vleugel. De zwarte pet strekt zich tot onder het oog uit, meestal gescheiden door een witte halve maan, en de achterrand van de pet is strak begrensd.

Biotoop

Ze nestelen op eilanden, stranden en kliffen, en wanneer ze niet broeden worden ze vaak gezien op het water.

Voorkomen

De Zuid-Amerikaanse visdief leeft aan de kusten van de zuidelijke helft van Zuid-Amerika. Het broedgebied strekt zich uit van de Atlantische kust van oost-centraal Brazilië, in het zuiden door Argentinië en de Falklandeilanden naar Tierra del Fuego. Aan de Pacifische kust broeden ze in het zuiden van Peru en Chili. In de winter trekken deze vogels uit het zuidelijke deel van het broedgebied noordwaarts richting Ecuador, Uruguay en Zuid-Brazilië.

Voedsel

De Zuid-Amerikaanse visdief foerageert op vissen, schaaldieren en andere kleine ongewervelde dieren door vanuit vlucht op zijn prooi te duiken in het water.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Laridae
Geslacht: Sterna
Soort: Sterna hirundinacea

Onderwerpen #Charadriiformes #Charrán Suramericano #Dél-amerikai csér #eteläamerikantiira #Falklandseeschwalbe #Florida 2017 #Laridae #pärltiir #Pietų Amerikos žuvėdra #rybák jihoamerický #Rybitwa jaskółcza #South American Tern #sterna #Sterna del Sudamerica #Sterne hirundinacée #Svaleterne #Sydamerikansk tärna #Sydamerikansk Terne #Trinta-réis-de-bico-vermelho #Xatrac de Sud-amèrica #Zuid-Amerikaanse Visdief #Южноамериканская крачка #ナンベイアジサシ #南美燕鸥