Zuid-Georgische Aalscholver

Kenmerken

De Zuid-Georgische Aalscholver heeft opvallende blauwe oogringen, zwarte rugdelen, witte onderzijde, en roze poten. Zoals alle soorten van de aalscholvers, maar in tegenstelling tot de meeste watervogels, zijn de veren van de Zuid-Georgische Aalscholver niet volledig waterdicht. Als ze nat worden worden ze zwaarder en is het duiken makkelijker. Eenmaal op het land spreidt hij zijn vleugels uit om ze te drogen.

Biotoop

Zijn biotoop beslaat de eilanden waarop hij leeft en vist op zee.

Voorkomen

De Zuid-Georgische Aalscholver leeft op Zuid-Georgia, Zuidelijke Sandwicheilanden en de Zuidelijke Orkneyeilanden.

Voedsel

Ze foerageren door te duiken vanaf de oppervlakte naar vis en krill.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Leucocarbo
Soort: Leucocarbo georgianus

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Biguá-da-geórgia-do-sul #Cormorán de Georgia #Cormoran géorgien #Cormorano di South Georgia #Déli-georgai kárókatona #kormorán jižní #Kormoran południowy #lõunageorgia kormoran #South Georgia Shag #Südgeorgienscharbe #Sydgeorgisk skarv #Sørgeorgiaskarv #Zuid-Georgische Aalscholver #サウスジョージアムナジロヒメウ #南乔治亚鸬鹚