klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Zuid-Georgische Aalscholver heeft opvallende blauwe oogringen, zwarte rugdelen, witte onderzijde, en roze poten. Zoals alle soorten van de aalscholvers, maar in tegenstelling tot de meeste watervogels, zijn de veren van de Zuid-Georgische Aalscholver niet volledig waterdicht. Als ze nat worden worden ze zwaarder en is het duiken makkelijker. Eenmaal op het land spreidt hij zijn vleugels uit om ze te drogen.

Biotoop:

Zijn biotoop beslaat de eilanden waarop hij leeft en vist op zee.

Voorkomen:

De Zuid-Georgische Aalscholver leeft op Zuid-Georgia, Zuidelijke Sandwicheilanden en de Zuidelijke Orkneyeilanden.

Voedsel:

Ze foerageren door te duiken vanaf de oppervlakte naar vis en krill.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae
Geslacht: Leucocarbo
Soort: Leucocarbo georgianus

 

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Biguá-da-geórgia-do-sul #Cormorán de Georgia #Cormoran géorgien #Cormorano di South Georgia #Déli-georgai kárókatona #kormorán jižní #Kormoran południowy #lõunageorgia kormoran #South Georgia Shag #Südgeorgienscharbe #Sydgeorgisk skarv #Sørgeorgiaskarv #Zuid-Georgische Aalscholver #サウスジョージアムナジロヒメウ #南乔治亚鸬鹚