Zwartkinsijs

Kenmerken

De Zwartkinsijs  groeit tot een lengte van ongeveer 13 centimeter. Het mannetje heeft een zwarte kruin en een zwart baardje. De rest van het hoofd en de bovenste delen van het lichaam zijn gelig tot olijfgroen met zwarte strepen. De romp is geel en de vleugels zijn zwart met twee geelachtige strepen en een gele vlek op de primaire veren. De onderzijde is groenachtig geel en de buik is wit. Het uiterlijk van het vrouwtje is vergelijkbaar met het mannetje, maar de kleur is valer van kleur. Ze mist het zwart op haar hoofd en keel. 

Biotoop

Het verspreidingsgebied reikt tot ongeveer 1.500 meter in hoogte en woont in de randen van bossen, lichte bossen en bossige gebieden, inclusief tuinen en stedelijke gebieden. Hij wordt meestal in groepen gezien en foerageert vaak op de grond.

Voorkomen

De Zwartkinsijs is afkomstig uit het zuiden van Chili en het zuiden van Argentinië, zo ver naar het zuiden als Tierra del Fuego, en ook de Falklandeilanden. 

Voedsel

Het is een zaadeter maar kan in het broedseizoen ook insecten eten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Fringillidae
Geslacht: Spinus
Soort: Spinus barbatus

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Argentinie 2016 #Bajszos csíz #Bartzeisig #Barzdotasis alksninukas #Black-chinned Siskin #Chardonneret à menton noir #Chardonnert à menton noir #čížek vousatý #Czyż czarnobrody #Lluer golanegre #Lucarino mentonero #Patagonianvihervarpunen #Patagoonia siisike #Pinero Austral #Pintassilgo-de-barba-preta #Skægsisken #Sydsiska #Sørsisik #Zwartkinsijs #Бородатый чиж #ヤッコヒワ