Zwarte Sierragors

Kenmerken

De Zwarte Sierragors is een onopvallende vogel van ca. 14,5 cm groot. De snavel is helder geel en hij heeft geelachtige poten. Het mannetje heeft een zwart voorhoofd, pet, wangen en een zwarte onderkant; de flanken en de bovenste delen zijn grijs, met een zwartachtige rug en nek. Het wijfje heeft bruingrijze bovenkanten en witachtige onderkanten met donkere strepen die de borst kruisen. 

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit subtropisch of tropisch droog struikgewas en gematigd grasland.

Voorkomen

De Zwarte Sierragors is endemisch voor Argentinië.

Voedsel

Het is een zaadeter maar kan in het broedseizoen ook insecten eten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thraupidae
Geslacht: Phrygilus
Soort: Phrygilus carbonariuss

Onderwerpen #argentiinansirkku #Argentinie 2016 #Carbonated Sierra Finch #dijuka uhlířská #Fringuello di sierra carbonello #górochruściak okopcony #Kullspurv #Phrygile charbonnier #Schwarzbrustämmerling #Sortbrystet Andesfinke #Svartbröstad sierrafink #Yal Carbonero #Zwarte Sierragors #Черногрудый овсяночник #クロハラヤマシトド #炭黑岭雀鹀