klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Zwarte Sierragors is een onopvallende vogel van ca. 14,5 cm groot. De snavel is helder geel en hij heeft geelachtige poten. Het mannetje heeft een zwart voorhoofd, pet, wangen en een zwarte onderkant; de flanken en de bovenste delen zijn grijs, met een zwartachtige rug en nek. Het wijfje heeft bruingrijze bovenkanten en witachtige onderkanten met donkere strepen die de borst kruisen. 

Biotoop:

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit subtropisch of tropisch droog struikgewas en gematigd grasland.

Voorkomen:

De Zwarte Sierragors is endemisch voor Argentinië.

Voedsel:

Het is een zaadeter maar kan in het broedseizoen ook insecten eten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thraupidae
Geslacht: Phrygilus
Soort: Phrygilus carbonariuss

 

 

 

Onderwerpen #argentiinansirkku #Argentinie 2016 #Carbonated Sierra Finch #dijuka uhlířská #Fringuello di sierra carbonello #górochruściak okopcony #Kullspurv #Phrygile charbonnier #Schwarzbrustämmerling #Sortbrystet Andesfinke #Svartbröstad sierrafink #Yal Carbonero #Zwarte Sierragors #Черногрудый овсяночник #クロハラヤマシトド #炭黑岭雀鹀