klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Zwartbuikstormvogeltje is meestal zwart met een witte band over de staart. Hij is tevens wit onder de vleugels en op de flanken. Er loopt een brede zwarte streep door het midden van de buik, maar kan soms verbroken of afwezig zijn. Ze hebben lange zwarte poten die tijdens de vlucht voorbij de staart gezien kunnen worden.

Biotoop:

Hij leeft op zee en komt alleen aan land om te broeden.

Voorkomen:

Hij leeft in Antarctica, Argentinië, Australië, Bouvet Eiland, Brazilië, Chili, Falkland Eilanden, Frans-Polynesië, Franse Zuidelijke Gebieden, Madagascar, Mozambique, Nieuw-Zeeland, Oman, Peru, Sint-Helena, São Tomé en Príncipe, Salomonseilanden, Zuid Afrika, Zuid-Georgië en de South Sandwich Islands, Uruguay en Vanuatu. 

Voedsel:

Ze foerageren door te duiken vanaf de oppervlakte naar vis en krill.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Zuidelijke stormvogeltjes
Geslacht: Fregetta
Soort: Fregetta tropica

Ondersoorten

F.t. tropica: de circumpolare subantarctische eilanden.
F.t. melanoleuca: Tristan da Cunha en Gougheiland.

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Black-bellied Storm Petrel #buřňáček černobřichý #Feketehasú fregattfecske #Kara karınlı fırtınakırlangıcı #mustkõht-tormipääsu #Océanite à ventre noir #Oceannik czarnobrzuchy #Painho-de-barriga-preta #Paíño Ventrinegro #Schwarzbauch-Sturmschwalbe #Sortbuget Fregatstormsvale #Svartbukstormsvale #Svartmagad stormsvala #Swartpensstormswael #tummatyrskynpolkija #Uccello delle tempeste pancianera #Zwartbuikstormvogeltje #Чернобрюхая качурка #طائر نوء أسود البطن #クロハラウミツバメ #黑腹舰海燕