klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Zuidpoolkip is een aparte verschijning. Hij wordt ca. 38 tot 41cm groot en heeft een spanwijdte van 76 tot 80cm. Hij is volledig wit op de washuid van zijn gezicht na, deze is roze. De snavel is groenachtig en heeft een donkere punt. De poten zijn ook groenachtig.

Biotoop:

De Zuidpoolkip leeft op de eilanden aan de kust waar ze foerageren.

Voorkomen:

Deze soort leeft op Antarctica, de Scotia Arc, de South Orkneys en South Georgia. De vogels die ver naar in zuiden leven migreren in de winter naar het noorden.

Voedsel:

De Zuidoolkip heeft geen zwemvliezen, en vindt zijn voedsel op het land. Het is een alleseter, een soort geit, niets is te gek. Hij steelt krill en vis van pinguïns en eet soms hun eieren en kuikentjes. Hij eet ook aas, dierlijke uitwerpselen en, indien beschikbaar, menselijk afval. Het is zelfs bekend dat ze lintwormen eten die in de ingewanden van een Kinbandpinguïns hebben geleefd.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Chionididae
Geslacht: Chionis
Soort: Chionis albus

 

 

 

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Antarktisslirenebb #Chione niveo #Chionis blanc #Falklandi tokoscsőrű #Grootpeddie #Grootskedebek #Gulnæbbet Skedenæb #keltatuppinokka #lääne-tuppnokk #Picovaina de Malvinas #Pochwodziób żółtodzioby #Pomba-antártica #Snowy Sheathbill #štítonos světlezobý #Större slidnäbb #Weißgesicht-Scheidenschnabel #Zuidpoolkip #Белая ржанка #サヤハシチドリ #白鞘嘴鸥