Zuid-Amerikaanse Zwarte Scholekster

Kenmerken

Het verenkleed van de Zwarte Scholekster is zwart waarbij de vleugels en rug meer donkerbruin zijn. De lange snavel is bloedrood en de poten zijn wit. De geslachten lijken qua uiterlijk gelijkwaardig. Deze scholekster wordt gemakkelijk over het hoofd gezien op een rotsachtige kust. De donkere kleur mengt zich met de kleur van de rotsen waarop hij loopt tijdens het foerageren, en hij trekt geen aandacht naar zichzelf. 

Biotoop

Het natuurlijke biotoop van de Zwarte Scholekster zijn rotsachtige kusten.  Af en toe zijn ze te vinden op zandstranden waar ze op zoek zijn naar molkrabben.

Voorkomen

De Zwarte Scholekster komt oorspronkelijk voor op de kusten van Argentinië, Chili, de Falklandeilanden en Peru en is een zwerver in Uruguay.

Voedsel

Boort met zijn lange snavel naar schelpdieren, maar eet ook krabben, wormen en soms insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Haematopodidae
Geslacht: Haematopus
Soort: Haematopus ater

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Beccaccia di mare nerastra #Blackish Oystercatcher #chilenmeriharakka #Grovnæbbet Strandskade #Huîtrier noir #lõuna-mustmerisk #Ostrero Negro Suramericano #Ostrygojad czarniawy #Piru-piru-preto-sulamericano #Südamerikanischer-Austernfischer #Sydamerikansk strandskata #Tykknebbsvarttjeld #ústřičník tmavý #Vastagcsőrű csigaforgató #Zuid-Amerikaanse Zwarte Scholekster #Тёмный кулик-сорока #ミナミクロミヤコドリ #南美蛎鹬