Zuid-Amerikaanse Pijlstaart

Kenmerken

De Zuid-Amerikaanse Pijlstaart wordt ca. 48 tot 54 cm groot en heeft een bruine kop en nek. De snavel is geel met een zwarte punt en een zwarte streep in het midden. De staart is bruin en puntig. De boven vleugels zijn grijsbruin en de secundaire kleuren zijn donkerbruingroen. De rest van het lichaam is vaal bruin met donkerbruine vlekken van verschillende grootte.

Biotoop

Hun leefgebied varieert van hooggelegen meren en moerassen tot laaggelegen meren en rivieren en kusten in open land.

Voorkomen

De verspreiding van deze eendachtige varieert van Zuid-Brazilië tot Zuid-Chili en Argentinië tot in Tierra del Fuego. De verspreiding gaat verder in het Andes-gebergte en reikt tot in Colombia. Hij leeft ook op de South Georgia eilanden als aparte ondersoort.

Voedsel

Plantaardig materiaal maar kan ook van karkassen eten zoals gesneuvelde zeehonden.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae
Geslacht: Anas
Soort: Anas georgica

Ondersoorten

A.g. georgica, kleinste soort, komt voor alleen op Zuid-Georgia.
A.g. spinicauda, meest voorkomende soort, komt voor in Zuid-Amerika en op de Falklandeilanden.

Onderwerpen #Anade Maicero #Antarctica 2016 #Canard à queue pointue #Codone beccogiallo #Déli-georgiai nyílfarkúréce #Gulnäbbad stjärtand #koldnokk-soopart #Marreca-parda #ostralka žlutozobá #Rożeniec żółtodzioby #Spisshaleand #Spitzschwanzente #suippopyrstösorsa #Sydlig Spidsand #Yellow-billed Pintail #Zuid-Amerikaanse Pijlstaart #Желтоклювая шилохвость #キバシオナガガモ #黄嘴针尾鸭