Vliegende Booteend

Kenmerken

Met 66 cm in grootte is dit de kleinste en ook lichtste soort van de Booteenden. Uitwendig zijn zowel mannetjes als vrouwtjes erg vergelijkbaar met de Falklandbooteend, maar zijn over het algemeen niet zo massief als deze vliegloze soort. Ze hebben een grijs verenkleed met wit afgetekende veren. De oogring is wit en loopt in een licht gebogen lijn van het oog naar het oor. De snavel is oranje met een donkere punt. Vrouwtjes hebben vaak een olijfgroen gekleurde snavel en lijken anders op sterk vrouwelijke dieren van de Falklandbooteend.

Biotoop

Hij leeft in kustwateren en je kunt ze zien in zoetwater lagunes en rivieren. Ze komen voor van zeeniveau tot 1.200 meter hoogte. De populatie van deze soort wordt geschat tussen de 11.000 en 26.000 individuen.

Voorkomen

Het is de meest voorkomende Vliegende Booteend. Hij  leeft in Zuid-Chili en Argentinië, Tierra del Fuego en de Falklandeilanden.

Voedsel

Ze foerageren op week- en schaaldieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Anseriformes
Familie: Anatidae
Geslacht: Tachyeres
Soort: Tachyeres patachonicus

Onderwerpen #Anatra vaporiera volatrice #Argentinie 2016 #Brassemer de Patagonie #Flying Steamer Duck #Flyvende Kæmpeand #järve-aurikpart #kachyně patagonská #Langflügel-Dampfschiffente #Långvingad ångbåtsand #Patagóniai gőzhajóréce #Patagoniaskovleand #Pato-vapor-voador #Patovapor Volador #pilkkaviuhtoja #Torpedówka lotna #Vliegende Booteend #Патагонская утка-пароход #トビフナガモ #花斑船鸭