Subantarctische Grote Jager

Kenmerken

De Subantarctische Grote Jager is één van de zwaarste kustvogels, echter alleen in gewicht en niet in lengte of spanwijdte. Er zijn drie ondersoorten van de "Bruine Jagers" welke in de Zuidelijke Oceanen leeft.Hij wordt ca. 52 tot 64 cm lang, en heeft een spanwijdte van ca. 12 tot 160 cm in spanwijdte. Het is een grote bruine vogel met opvallend witte delen in de vleugels in vlucht. Het is een zwaargebouwde jager met een grote kop en grote snavel met opvallende bonte veren op de bovendelen. Dit laatste is karakteristiek voor de ondersoort Subantarctica Jager "lonnbergi". De ondersoort Falkland Jager "antarctica" heeft een wat donkerder petje op, is minder bont getekend maar is ook kleiner en minder zwaar gebouwd.

Biotoop

Ze broeden in kleine kolonies op de eilanden in het subantarctisch gebied en zijn zeer territoriaal. Ze worden in hun 6de levensjaar volwassen.

Voorkomen

Deze soort leeft in de Zuidelijk Oceanen dichtbij het Antarctisch Convergence op de eilanden van South Georgia, South Sandwich, South Orkneys, South Shetland en enkele eilanden bij Nieuw Zeeland.

Voedsel

Ze foerageren in de avonden op kustvogels welke op hun nesten zitten. Ook jagen ze op de eieren en kuikens van pinguïns, nageboorten en karkassen van zeehonden. Ze foerageren ook op de afval locaties van de mensen in dit gebied.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Charadriiformes
Familie: Stercorariidae
Geslacht: Stercorarius
Soort: Stercorarius antarcticus

Ondersoorten

S.a. antarcticus: de Falklandeilanden en zuidoostelijk Argentinië.
S.a. hamiltoni: Tristan da Cunha en Gougheiland.
S.a. lonnbergi: Antarctica en subantarctische eilanden.

Onderwerpen #Antarctica 2016 #Antarktislabb #Barna halfarkas #Brown Skua #Bruine Jager #Bruinroofmeeu #chaluha subantarktická #etelänkihu #Labbe antarctique #lonnbergi #Mandrião-antártico #Págalo Subantártico #patagoonia änn #Stercorario antartico #Subantarctische Grote Jager #Subantarktikskua #Sydlig Storkjove #Sørhavsjo #Wydrzyk brunatny #Wydrzyk falklandzki #Антарктический поморник #اسکوآی قهوه‌ای #ミナミオオトウゾクカモメ #大贼鸥