Sneeuwstormvogel

Kenmerken

De Sneeuwstormvogel ofwel de engel van de zuidpool is volledig spierwit. Hij heeft een zwarte snavel, zwarte poten en zwarte ogen. Er zijn 2 ondersoorten waarvan de major iets groter (zwaarder ogend) is als soort nivea. Hij wordt ca. 32cm groot.

Biotoop

De vogel leeft en foerageert op zee en komt aan land (tot 300km landinwaarts) om te broeden.

Voorkomen

Dit is een vogelsoort die alleen voorkomt op Antarctica.

Voedsel

De Sneeuwstormvogel foerageert op krill, vis en kreeftachtigen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Procellariiformes
Familie: Procellariidae
Geslacht: Pagodroma
Soort: Pagodroma nivea

Ondersoorten

P.n. nivea: Scotia-archipel en Antarctica.
P.n. major: de zuidelijke Sandwicheilanden en Antarctica.

Onderwerpen #Antarctica 2016 #buřňák sněžní #Grazina-nival #Hóhojsza #Ispetrell #lumi-tormilind #lumimyrskyliitäjä #Pétrel des neiges #Petrel Níveo #Petrel śnieżny #Petrello delle nevi #Schneesturmvogel #Sneeuwstormvogel #Snepetrel #Snow Petrel #Snøpetrell #Witstormvoël #Снежный буревестник #ユキドリ #雪鹱