Rosse Ovenvogel

Kenmerken

De Rosse Ovenvogel is een middelgrote Ovenvogel welke ca. 18 tot 20 centimeter groot wordt. Hij heeft een slanke en licht gekromde snavel geschikt voor het eten van insecten. De geslachten zijn gelijkwaardig. Hij heeft een kastanje bruine rug en een vale bruine onderzijde. Zijn vleugels zijn lichtbruin met uitzondering van de onderdekveren die zwartachtig zijn.

Biotoop

Het is een algemene vogel op de savannes, weiden en landbouwgrond.

Voorkomen

Hij komt voor in het oosten van Zuid-Amerika en is de nationale vogel in Argentinië.  Het verspreidingsgebied omvat zuidoostelijk en zuidelijk Brazilië, Bolivia, Paraguay, Uruguay en Noord- en Midden-Argentinië, en strekt zich uit tot ver in het zuiden van het noorden van Patagonië.

Voedsel

De Rosse Ovenvogel leeft van insecten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Furnariidae
Geslacht: Furnarius
Soort: Furnarius rufus

Ondersoorten

F.r. commersoni: oostelijk Bolivia en westelijk Brazilië.
F.r. schuhmacheri: zuidelijk Bolivia.
F.r. paraguayae: Paraguay en noordelijk Argentinië.
F.r. rufus: van zuidelijk Brazilië, Uruguay tot Centraal-Argentinië.
F.r. albogularis: zuidoostelijk Brazilië.

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Brun Ovnfugl #Fornaio rossicico #Fournier roux #Garncarz rdzawy #Haciendaovnfugl #Hornero Común #hrnčiřík prostý #João-de-barro #Közönséges fazekasmadár #orneero #Röd hornero #Rosse Ovenvogel #Rosttöpfer #Rufous Hornero #Рыжий печник #セアカカマドドリ #棕灶鸟