klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

De Reuzenbosral wordt ca. 35 cm groot. Er is geen seksueel dimorfisme. De borst, kop en hals zijn blauwgrijs, de rug, nek en pet zijn kastanjebruin. De bovenzijde van de vleugels zijn lichterbruin. De snavel is oranje aan de basis en loopt in kleur over via geel naar groen in de punt. Hij heeft donkerroze poten. De Reuzenbosral heeft het talent om andere dieren qua geluid na te bootsen.

Biotoop:

De Reuzenbosral leeft in de bossen nabij wetlands. Ook in sloten naast wegen en begroeiing naast water wordt hij regelmatig waargenomen. Hij laat zich zich af en toe zien maar is enorm schuw en bij het minst of geringste gevaar rent hij de beschutting in.

Voorkomen:

De Reuzenbosral leeft in Argentinië, Bolivia, Brazilië, Paraguay en Uruguay.

Voedsel:

Hij dieet is behoorlijk gevarieerd en omvat insecten, vissen, schaaldieren en kleine gewervelde dieren.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Gruiformes
Familie: Rallidae
Geslacht: Aramides
Soort: Aramides ypecaha

 

 

 

Onderwerpen #Argentinie 2016 #chřástal ypecaha #Chruścielak wielki #Cotara Ipacaá #Giant Wood Rail #isomangrovekana #Jätteskogsrall #Kjemperikse #Kæmpehønserikse #Râle ypécaha #Rallo boschereccio gigante #Reuzenbosral #Saracuruçu #suur-võsaruik #Ypecaca-guvat #Ypecaharalle #Гигантский лесной пастушок #オオモリクイナ #大林秧鸡