klik op de foto voor de originele weergave

Kenmerken:

Moltoni’s Baardgrasmus was voorheen een ondersoort van de Baardgrasmus, tegenwoordig is het eigen soort. Een typische Baardgrasmus van ca. 12 tot 13cm groot. Hij heeft een blauwgrijze bovenzijde inclusief de kop, de onderzijde is vanaf zijn keel tot buik roestbruin tot licht tot een witte buik. Hij heeft een rode oogring en een grijze snavel. Er is een witte snor aanwezig welke het blauwgrijze en roestbruine scheidt.

Biotoop:

Hij leeft in droog open land, vaak op heuvelhellingen, met struiken om te broeden. Het nest is gebouwd in lage struik of Brem en er worden 3 tot 5 eieren gelegd.

Voorkomen:

Moltoni’s Baardgrasmus broedt in Italië, Sardinië, Zuid-Frankrijk, Zuid-Spanje en de Balearen.

Voedsel:

Zoals de meeste ‘grasmussen’ is het insecteneter, maar eet hij ook bessen.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Sylviidae
Geslacht: Sylvia
Soort: Sylvia subalpinaor

 

 

 

Onderwerpen #Curruca Carrasqueña sp subalpina #Fauvette passerinette corse #Mallorca 2017 #Maquissanger #Moltoni's Baardgrasmus #Moltoni's Warbler #Moltonigrasmücke #Moltonisångare #pokrzewka różowobrzucha #Sterpazzolina di Moltoni #Tallarol de garriga #žilaūsė devynbalsė #Славка Молтони