Magelhaenparkiet

Kenmerken

De Magelhaenparkiet is een tamelijk grote papegaaiachtige en wordt ca. 35 cm groot. Hij is voornamelijk groen, licht gebandeerd, met wat vaal rood op het voorhoofd, buik en bovenstaart. De vleugeleinden zijn meer blauw gekleurd. De groepsgrootte bestaat meestal slechts 10 tot 15 individuen, maar er zijn groepen bekend  welke uit meer dan 100 vogels bestaan.

Biotoop

De Magelhaenparkiet komt meestal voor in een bosrijk gebied, echter ook gebieden welke voornamelijk bestaat uit struikgewas en landbouwgrond. Hij blijft in de buurt van de kustl in het uiterste zuiden, maar reikt tot 2000mtr hoogte aan de noordkant van zijn verspreidingsgebied.  De Magelhaenparkiet broedt in boomholtes. 

Voorkomen

De Magelhaenparkiet komt voor in het zuidelijke puntje van Zuid-Amerika - verder naar het zuiden dan elke andere papegaaisoort - tot in het noorden van Temuco.

Voedsel

Hij leeft van gras en bamboepitten, noten en klein fruit.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Psittaciformes
Familie: Psittacidae
Geslacht: Enicognathus
Soort: Enicognathus ferrugineus

Ondersoorten

E.f. minor: zuidelijk Chili en zuidwestelijk Argentinië.
E.f. ferrugineus: zuidelijk Chili en Argentinië.

Onderwerpen #Argentinie 2016 #Austral Parakeet #Cotorra Cachaña #etelänaratti #Hackspettsparakit #Magelhaenparkiet #papoušek smaragdový #Periquito-austral #Rudosterka krótkodzioba #Smaragdparakit #Smaragdsittich #Smaragdzöld papagáj #Sørparakitt #Изумрудный попугай #コイミドリインコConure magellaniqueParrocchetto australe #南鹦哥